Parchetul Militar Bucureşti anchetează aterizarea forţată a elicopterului SUA în Piaţa Charles de Gaulle

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistratul militar Ionel Corbu anchetează cazul aterizării forţate a elicopterului SUA în Piaţa Charles de Gaulle. Imagine: Ionuţ Mureşan
Magistratul militar Ionel Corbu anchetează cazul aterizării forţate a elicopterului SUA în Piaţa Charles de Gaulle. Imagine: Ionuţ Mureşan

Magistratul militar Ionel Corbu, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti (PTMB), efectuează o cercetare la faţa locului în Piaţa Charles de Gaulle din Bucureşti, acolo unde un elicopter american a aterizat forţat. În acest caz, procurorii anchetează respectarea normelor de securitate în muncă, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit informaţiilor „Adevărul”, cercetarea este condusă de procurorul militar Ionel Corbu. 

Chiar dacă piloţii aparatului de zbor sunt americani, ei sunt pe teritoriul României şi se supun legilor de aici, de unde şi competenţa PTMB.

Circulaţia este restricţionată joi, în zona Pieţei Charles de Gaulle din Capitală, după ce un elicopter care participa la un zbor de antrenament pentru Ziua Aviaţiei, a aterizat în sensul giratoriu.

Un elicopter UH-60 Black Hawk al US Army a aterizat de urgenţă în Piaţa Charles de Gaulle după ce a doborât şi câţiva stâlpi. Incidentul a avut loc în timp ce aparatul survola Bulevardul Aviatorilor.

Sorin Stoicescu: Piloţii americani au făcut o minune 

Sorin Stoicescu, expert în aviaţie şi securitate aeronautică, susţine că modul în care s-a petrecut incidentul demonstrează că piloţii americani sunt foarte bine pregătiţi pentru că totul s-a finalizat fără urmări grave. „Nu s-au înregistrat victime în rândul echipajului. În plus, nici persoanele aflate la sol nu au fost atinse, lucru lăudabil mai ales într-o astfel de zonă aglomerată. Au respectat toate procedurile. Practic, au făcut o minune”, a precizat Sorin Stoicescu pentru „Adevărul”.

Un elicopter de atac  AH-64 Apache a aterizat forţat la Pecineaga

 Nu este pentru prima dată când un elicopter american este nevoit să aterizeze de urgenţă în urma unei defecţiuni. Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut în dimineaţa zilei de marţi, 25 mai, în Pecineaga, un elicopter militar american fiind nevoit să aterizeze pe un câmp de la marginea comunei.

În acest moment nu se ştiu motivele pentru care elicopterul, model AH-64 Apache, a fost nevoit să aterizeze pe terenul agricol, chiar în apropierea drumului judeţean care duce în comuna Pecineaga.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite