Obobescu, convorbire telefonică cu omologul israelian privind situația cetățenilor români din Fășia Gaza

0
Publicat:

Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, a avut o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe israelian, Eli Cohen, cu privire la situați cetățenilor români și membrilor de familie care au solicitat sprijin pentru evacuare. Omologul israelian a dat asigurări că evacuarea cetățenilor români reprezintă o prioritate pentru autoritățile de la Tel Aviv. 

FOTO Andreea AAlexaandru
FOTO Andreea AAlexaandru

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a avut vineri, 3 noiembrie 2023, o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe israelian, Eli Cohen, potrivit unui anunț al ministerului, care a arătat că „în cadrul convorbirii, cei doi oficiali s-au referit prioritar la situația cetățenilor români și membrilor de familie care au solicitat sprijin în vederea evacuării din Fâșia Gaza”. 

De asemenea, „cu acest prilej, ministrul român al afacerilor externe a reiterat faptul că Ministerul Afacerilor Externe, prin cele două echipe consulare mobile și personalul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, sunt pregătite să asigure sprijinul consular în vederea evacuării în bune condiții a cetățenilor români și membrilor de familie care au solicitat acest lucru”.

Totodată, „oficialul israelian a dat asigurări că evacuarea cetățenilor români din Fâșia Gaza reprezintă o preocupare deosebită pentru autoritățile de la Tel Aviv”.

MAE român a anunțat că încă doi români, care sunt și cetățeni israelieni, se numără printre ostaticii din Fâșia Gaza. Un bilanț anterior arăta că patru români au fost răpiți de Hamas. 

„În urma verificărilor efectuate de către autoritățile române, pe baza informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, încă doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza. Ministerul Afacerilor Externe solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor 6 persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatice în Fâșia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene”, se arată într-un comunicat dat publicității de autoritățile române.

Încă de la începutul războiului, autoritățile române au activat o celulă de criză, care acționează 24 de ore din 24, în regim de permanență. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite