Nouă persoane, reţinute în urma unor percheziţii în Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune şi fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane au fost reţinute pentru îneşăciune FOTO Arhivă Adevărul
Mai multe persoane au fost reţinute pentru îneşăciune FOTO Arhivă Adevărul

Nouă persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii făcute de poliţişti în Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune şi fals. În total, 20 de persoane sunt suspectate că au vândut, la 70 de victime, telefoane mobile la preţuri între 3.000 şi 6.000 de lei, predând de fapt o replică a unor astfel de aparate.

Poliţia Capitalei a anunţat, joi, că poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare, miercuri, zece mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală, şi 19 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de înşelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, fals şi uz de fals.

"Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018 - prezent, 20 de persoane ar fi înşelat aproximativ 70 de persoane vătămate cărora, în urma postării unor anunţuri pe un site, le-ar fi vândut telefoane mobile, cu preţuri cuprinse între 3.000 de lei şi 6.000 de lei. 

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii ar fi prezentat, pentru a câştiga încrederea persoanelor vătămate, facturi de achiziţie de la firme de profil, iar întâlnirile ar fi fost realizate în zone retrase, fiind predată, în fapt, o replică de telefon, într-o cutie sigilată ce părea a fi originală", a arătat sursa citată.

Prejudiciul se ridică la 250.000 de lei

În urma percheziţiilor şi a punerii în aplicare a mandatelor de aducere, mai multe persoane au fost duse la audieri. Ulterior, 9 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentate magistraţilor cu propuneri legale. Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este estimat la 250.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, pentru înşelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, fals şi uz de fals.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski afirmă că peste 43.000 de soldaţi ruşi au murit de la începutul invaziei

 

Muncitori străini, deportaţi din cauza neputinţei autorităţilor din România: Povestea unei bone din Filipine

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite