DIICOT: 27 de percheziţii într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri şi spălarea banilor. Prejudiciu de 42 milioane de lei FOTO, VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: DIICOT
Foto: DIICOT

Procurori DIICOT şi ofiţeri de Poliţie judiciară efectuează luni 27percheziţii domiciliare în judeţul Braşov,  într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, obţinere ilegală de fonduri şi spălarea banilor.

„La data de 1 august, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov, efectuează 27 de percheziţii domiciliare, în judeţul Braşov, într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, obţinere ilegală de fonduri şi spălarea banilor”, informează DIICOT.

Potrivit sursei citate, activităţile ar fi fost derulate începând cu anul 2014, în judeţul Braşov, prin accesarea de credite negarantate/garantate de către statul român, de la diverse instituţii bancare/nebancare (I.F.N.-uri), urmate de nerambursarea acestora, precum şi de ajutoare financiare nerambursabile/granturi pentru capital de lucru sau pentru investiţii. 

Iar modul de operare al grupului ar fi constat în înfiinţarea sau preluarea părţilor sociale ale unor societăţi şi implicarea acestora în procedura de accesare a fondurilor, folosindu-se în acest scop documente contabile falsificate. Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este de aproximativ 42 milioane de lei. 

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov urmează să fie conduse, în vederea audierii, 18 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale. 

Activităţile sunt desfăşurate cu ajutorul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov - Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic Braşov, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Braşov. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite