Nicolae Robu va candida independent la Primăria Timișoarei. „Până acum n-am comentat nicicum, ci doar m-am distrat”

0
Publicat:

Fostul primar al Timișoarei Nicolae Robu a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că „la cum stau lucrurile la ora actuală (n.red. - în PNL)”, va candida independent pentru a fi reales primar al Timișoarei.

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu FOTO Arhivă
Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu FOTO Arhivă

În timp ce PNL Timiș ezită să anunțe o susținere a lui Nicolae Robu pentru funcția de primar al Timișoarei, fostul primar, despre care unele sondaje ar spune că stă bine în preferințele alegătorilor, a anunțat că „la cum stau lucrurile acum”, va candida independent pentru realegerea în funcția de primar al Timișoarei.

„Deja de multișor, unii vorbesc în fel și chip despre candidatura mea la Primărie! Până și în Sfânta Zi de Crăciun au făcut-o! Până acum, n-am comentat nicicum, ci doar m-am distrat”, a scris Robu, pe Facebook.

Fostul edil susține că va candida la următoarele alegeri, considerând că „numai și numai timșorenii sunt în măsură și în drept să decidă” dacă îl vor primar sau nu.

„După cum stau lucrurile la ora actuală, voi candida ca independent; o spun în primul rând membrilor și simpatizanților PNL și o spun cu părere de rău, dar, pentru mine, demnitatea, onoarea sunt valori pe care nu le pot accepta terfelite! După ce am servit PNL cu toată ființa, având relații instituționale și interumane excelente cu cvasiunanimitatea colegilor, sub președinția mea PNL Timiș obținând de departe cele mai bune rezultate din existența sa, chiar nu pot concepe să fiu la cheremul unora gen cel care, candidând de unul singur pentru poziția de Prim-vicepreședinte al Filialei Timiș a PNL, a fost votat de mai puțin de 50% dintre votanți”, a mai scris Robu, pe Facebook.

Potrivit expressdebanat.ro, o candidatură a lui Nicolae Robu din postura de independent îi pune în mare încurcătură pe liberali. Practic, PNL poate spera la câștigarea Primăriei Timișoara cu un alt candidat decât Nicolae Robu cu condiția ca fostul primar să nu candideze independent.

„Dacă ar fi să ne uităm pe sondajul pe care l-am făcut în noiembrie, în momentul de față, Nicolae Robu nu are contracandidat. Fritz pierde pe orice variantă ar pune PNL ca și candidat, evident, cu condiția să nu candideze ca independent domnul Robu. Fiindcă atunci… și atunci câștigăm, dar lucrurile sunt mai nuanțate. Nu cred că este o chestiune de a-l convinge să candideze sau nu, pentru că nu putem să constrângem pe nimeni să facă acest pas. Sigur că mi-aș dori să fie o persoană mai tânără, nu că experiența dată de vârstă ar fi neimportantă, dar ține de ceea ce își dorește populația”, a declarat președintele PNL Timiș, Alin Nica, pentru expressdebanat.ro.

Liderul PNL Timiș l-a invitat pe Nicolae Robu, care este încă membru PNL, să se înscrie în competiția internă pentru desemnarea candidatului partidului la funcția de primar al Timișoarei.

Robu a anunțat deja că nu va participa la această competiție internă, preferând să candideze ca independent.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite