Moştenirea lăsată de Firea: a început montarea beculeţelor de Crăciun conform unui contract mai vechi. De ce nu poate interveni Nicuşor Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iluminatul festiv al Capitalei ar urma să fie făcut pentru al treilea an la rând de MK Illumination, firmă din Deva. Contractul este încheiat de Compania de Iluminat Bucureşti, reprezentată de Adrian Corbu, vecin în Voluntari cu familia Firea-Pandele. Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, nu poate interveni pentru întreruperea contractului.

Vineri spre sâmbătă noapte, Compania Municipală Iluminat Public din Capitală ar fi pus primele plase luminoase în copacii de pe bulevardul Unirii, tronsonul Piaţa Constituţiei – Piaţa Unirii, urmând să fie plasate aproximativ 5.000 de astfel de decoraţiuni în tot Bucureştiul. 

Procedura a început fără ca în SEAP sau pe site-ul Companiei Municipale să apară vreun nou contract, deoarece este vorba despre aceeaşi înţelegere din 2018, valabilă pe 3 ani, încheiată între Iluminat Public Bucureşti şi MK Illumination din Deva. 

Actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan a declarat că ştie de acest contract, însă doar Compania Municipală Iluminat Public sau firma din Deva îl poate întrerupe. „Compania Municipală este în subordinea Consiliului General. Vom vedea în Consiliu„ a spus Nicuşor Dan, potrivit Libertatea.

Contractul ar fi costat în 2018 aproximativ 6,1 milioane de lei, respectiv 12 milioane de lei în 2019. Deva, oraşul de unde provine firma este şi oraşul soţiei lui Corbu (Paula), care este printre altele fiica fostului primar, Mircia Muntean.

Firmele lui Horea Baba, omul care conduce MK în România, erau abonate la primăria lui Muntean.  Anul acesta, Paula Corbu a candidat la Primăria Deva ca independent, dar a pierdut în faţa actualului primar PNL, Florin Oancea.  Cei doi soţi Corbu sunt vecinii cuplului Pandele – Firea şi apropiaţi ai celor doi politicieni. Corbu nu mai este director executiv la Iluminat Public, fiind mutat la Consolidări. “Însă tot el e, de facto, conducătorul la iluminat, ca şef al CA”, spun oamenii din interior, potrivit sursei citate.

Compania municipalităţii spune că e obligată prin contractul de delegare a serviciului de iluminat public încheiat cu Primăria Capitalei să asigure iluminatul festiv, altfel acest contract riscă să fie reziliat. 

„Procesul de montare a ornamentelor a fost iniţiat pe data de 6 octombrie. Ţinând cont de faptul că aprinderea iluminatul festiv are loc, de obicei în ultimii ani, în jurul datei de 1 decembrie, Compania ar fi trebuit să înceapă montajul în luna septembrie, aşa cum este specificat în ordinul de începere a lucrărilor transmis de Primăria Municipiului Bucureşti în data de 8 septembrie”, spune Compania de Iluminat Public Bucureşti într-un răspuns pentru Libertatea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite