Monica Macovei: Istoria religiilor ar trebui studiată în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat la Timişoara că religia nu ar trebui predată elevilor şi că istoria religiilor ar fi mult mai indicată. Monica Macovei s-a arătat indignată de faptul că guvernul alocă mai mulţi bani bisericilor decât culturii.

Monica Macovei vrea eliminarea orelor de religie din şcoli, care ar trebui înlocuite cu istoria religiilor. Informaţia a fost dată publicităţii de un site de ştiri din Timişoara, care îi atribuie declaraţia europarlamentarului aflat în localitate. „Religia nu are ce căuta în şcoli, ci istoria religiilor ar trebui să fie introdusă. Lasă copilul să-şi aleagă singur religia şi dă-i istoria religiilor, care reprezintă de fapt istoria umanităţii, e multă cultură generală acolo“, a declarat Monica Macovei la Timişoara, citată de pressalert.ro.

"Săptămânal, din fondul de rezervă se dau bani pentru biserici, pentru asta sunt bani. "Dacă aveţi bani pentru biserici, daţi şi pentru cultură", aşa trebuie să le spuneţi guvernanţilor. Bani sunt, există acest fond de rezervă care ar trebui folosit atunci când este nevoie, în caz de calamităţi, inundaţii, etc, dar 90 % din aceşti bani s-au dus la biserici. Mai bine s-ar da aceşti bani căminelor de bătrâni", a mai spus Monica Macovei, conform site-ului de ştiri.
 

Macovei: Nu am spus asta

Contactată de Adevărul, Monica Macovei a spus că nu a zis că ar trebui scoasă din şcoli religia. „Am spus doar că Istoria Religiilor ar trebui studiată în şcoli“, a declarat Macovei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite