Mirel Palada, condamnat cu suspendare după ce a refuzat să-i fie prelevate probe pentru stabilirea alcoolemiei. Decizia nu e definitivă

0
Publicat:

Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului, a fost condamnat, în primă instanță, la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru că a refuzat prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mirel Palada a fost condamnat în primă instanţă. Foto: Mediafax
Mirel Palada a fost condamnat în primă instanţă. Foto: Mediafax

n temeiul art.40 alin.1 C.pen. rap. la art.39 alin.1 lit. b) şi art.38 alin.1 C.pen. contopeşte pedeapsa de 6 luni închisoare, stabilită prin Sentinţa penală nr. 1065/18.12.2020 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti def. prin D.p. nr.691/12.05.2021 a Curţii de Apel Bucureşti, cu cea de 2 ani închisoare, aplicată în prezenta cauză şi, la pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, adăugă sporul obligatoriu de 2 luni închisoare [(6 luni)/3], urmând ca inculpatului să i se aplice pedeapsa rezultantă de 2(doi) ani şi 2(două) luni închisoare. În temeiul art.91 alin.1 şi al art.92 C.pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 3 ani, ce se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri", este decizia Judecătoriei Sectorului 2.

Decizia poate fi contestată.

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta Mirel Palada a fost pus sub acuzare după ce a fost oprit în trafic în Sectorul 2, dar a refuzat să sufle în aparatul alcooltest sau să i se recolteze probe biologice.

„În data de 08.10.2020, în jurul orei 23.30, poliţişti din cadrul  Brigăzii Rutiere aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sectorului 2, au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani. Având în vedere faptul că, conducătorul autovehicului emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să sufle în aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat”, a transmitea poliţia rutieră.

Acesta a fost dus la INML, unde ar fi refuzat să îi fie prelevate probe, spuneau poliţiştii.

Sursa citată a precizt că bărbatul a fost condus la sediul INML"Mina Minovici", unde a refuzat sa-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcolemiei în sânge.

„În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal”, a mai transmis Poliţia. 

Mirel Palada, purtător de cuvânt al Guvernului condus de Victor Ponta, mai are o condamnare, definitivă, la 6 luni cu suspendare pentru agresarea fostului  parlamentar Mihai Goţiu, în studioul unei televiziuni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite