Mirel Palada, mardeiaş cu acte: Fostul purtător de cuvânt a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru că l-a lovit pe Mihai Goţiu. Pedeapsa a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul purtător de cuvânt al Cabinetului Ponta, Mirel Palada, a fost condamnat în primă instanţă la 9 luni de închiosare cu amânarea pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani după ce l-a bătut pe Mihai Goţiu, fost senator USR. De asemenea, Palada trebuie să îi plătească lui Goţiu daune de 5000 de euro.

Decizia, luată de Judecătoria Sectorului 1, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Redăm decizia penală pronunţată de Judecătoria Sectorului 1:

„Stabileşte în sarcina inculpatului Palada Theodor Mirel, ....., pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”. (…) Amână aplicarea pedepsei de 9 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani”, se arată în minuta JS1.

Pe durata termenului de supraveghere, Palada trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de către acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului său de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Palada are un termen de încercare de 2 ani

„Atrage atenţia inculpatului Palada Theodor Mirel asupra dispoziţiilor art. 88 din Codul penal privind revocarea amânării aplicării pedepsei cu consecinţa aplicării pedepsei şi executării pedepsei închisorii în regim de detenţie, în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse de instanţă sau stabilite de lege, în cazul în care nu se îndeplinesc integral obligaţiile civile stabilite de instanţă până la expirarea termenului de supraveghere, precum şi în cazul în care inculpatul mai săvârşeşte o infracţiune pe parcursul termenului de supraveghere”, se arată în minută.

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Victor Ponta, sociologul Mirel Palada, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de lovire sau alte violente, după ce în septembrie 2017 l-a bătut în studioul B1 TV pe senatorul USR, Mihai Gotiu.

În septembrie 2017 Senatorul USR Mihai Goţiu a fost agresat fizic de Mirel Palada, sociolog şi fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, în timpul unei pauze publicitare de la B1 TV. În imaginile publicate de B1TV poate fi văzută reacţia moderatoarei Nadia Ciurlin, vizibil afectată de incidentele din platou. „Avea ceva de împărţit cu el de dinainte, dar nu se face! Doamne, Dumnezeule! Nu mai sunt bună de nimic“, a fost reacţia prezentatoarei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite