Mariana Rarinca, femeia condamnată pentru că a şantajat-o pe fosta şefă a Cuţii Supreme, a pierdut procesul contra României la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) au declarat, joi, drept inadmisibilă plângerea depusă contra României de Mariana Rarinca, femeia condamnată pentru că a şantajat-o pe judecătoarea Livia Stanciu, fosta şefă a Curţii Supreme.

„Curtea a examinat aceste plângeri, astfel cum au fost prezentate de solicitant. Cu toate acestea, având în vedere toate materialele aflate în posesia sa şi în măsura în care intră în jurisdicţia sa, Curtea constată că nu dezvăluie orice apariţie a unei încălcări a drepturilor şi libertăţilor prevăzute în Convenţia sau protocoalele sale. Rezultă că această parte a cererii tebuie respinsă ca fiind vădit nefondată, în conformitate cu articolul 35 §§ 3 şi 4 din Convenţie. Din aceste motive, Curtea, în unanimitate, declară cererea inadmisibilă”, conform deciziei CEDO.

Rarinca a cerut CEDO să constate ca i-a fost încălcat dreptul la un act corect de justitie. Judecătorii CEDO i-au respins însă cererea în unanimitate. Ea a fost condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru ca a şantajat-o pe Livia Stanciu.

Mariana Rarinca a fost găsită vinovată că şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Curţii Supreme, pentru 20.000 de euro. Şeful Curţii Supreme spunea atunci că o cunoştea pe această femeie, însă nu ştia de ce a recurs la un asemenea gest. 

Potrivit procurorilor, „inculpata a ameninţat persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post de televiziune) a unor date compromiţătoare despre aceasta şi familia acesteia, susţinând că deţine înscrisuri şi alte mijloace de probă cu care îşi poate proba afirmaţiile”.

În schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii presupus compromiţătoare, femeia i-a pretins judecătoarei suma de 20.000 de euro într-o convorbire telefonică, potrivit DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite