Maria Grapini: De anul viitor, 80% dintre cursanţii POSDRU trebuie angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul delegat Maria Grapini susţine că de anul viitor firmele ar putea fi obligat să garanteze angajarea cursanţilor POSDRU FOTO Adevărul
Ministrul delegat Maria Grapini susţine că de anul viitor firmele ar putea fi obligat să garanteze angajarea cursanţilor POSDRU FOTO Adevărul

De anul viitor, firmele care vor să obţină finanţare europeană pentru proiectele derulate prin POSDRU vor fi nevoite să garanteze că cel puţin 80% dintre absolvenţii cursurilor îşi vor găsi locuri de muncă. Aşa a declarat ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Turism, Maria Grapini.

Grapini susţine că s-a consultat şi cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi au căzut de acord că trebuie găsită o soluţie pentru a introduce pe lista criteriilor de evaluare a proiectului, prevederea ca un anumit număr de absolvenţi să fie angajaţi la sfârşitul proiectului.

„Cei care doresc să califice personal pe fonduri europene, pe diferite profesii, trebuie să vină, ca o cerinţă la dosar, să zic aşa, cu angajament din partea companiilor că pe profesiile respective vor angaja 80% din persoanele pe care le califică”, spune ministrul delegat Maria Grapini, citat de Mediafax.

În plus, Grapini susţine că se va încerca o corelare a programelor de învăţământ şi a cifrelor de şcolarizare, astfel încât absolvenţii unei şcoli sau ai unei facultăţi să îşi poată găsi un loc de muncă.

„Întreprinzătorul sau afacerea este competitivă dacă resursa umană este bună. Poţi să ai cea mai înaltă tehnologie, dar dacă nu ai resursa umană bine pregătită, ştim bine că nu obţinem ce vrem”, susţine Maria Grapini.

Programul Operaţional Sectoral Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) a fost demarat în 2007, iar ultimele contracte de finanţare se mai pot semna doar până la finalul anului 2013, urmând ca de anul viitor să înceapă următoarea perioadă de programre 2014 – 2020. Planul de alocare a fondurilor structurale în următorii şapte ani se află în această perioadă în dezbaterea Parlamentului European. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite