Magistratul care i-a eliberat pe 3 din cei 7 violatori ai elevei din Vaslui şi-a încetat detaşarea la Şcoala de Grefieri şi se întoarce la Judecătoria locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgina Moldovan şiîa încetat detaşarea la SNG
Georgina Moldovan şiîa încetat detaşarea la SNG

Judecătoarea Georgina  Moldovan a cerut să-i fie încetată detaşarea la Şcoala Naţională de Grefieri (SNG). Secţia de judecători de CSM a decis astăzi întoarcerea acesteia la Judecătoria Vaslui, începând cu data de 1 noiembrie 2015.

Pe 2 aprilie, magistratul Georgina Moldovan a luat decizia de a pune în libertate trei dintre autorii violului, pe cei care au recunoscut faptele şi au solicitat să fie judecaţi în baza acordului de recunoaştere. 

Eliberarea celor trei inculpaţi a determinat judecătorii Tribunalului Vaslui să dispună eliberarea şi a celorlalţi patru, considerând că aceştia nu trebuie să fie discriminaţi, doar pentru că nu au avut aceeaşi conduită procesuală.

Amintim ca sectia de judecatori a CSM a detaşat-o pe judecătoare, începand cu data de 1 mai 2015 la Şcoala Naţională de Grefieri, pe un post de formator ca urmare a susţinerii unui concurs. La data detaşării judecatoarea a fost eliberată din funcţia de preşedinte al Judecatoriei.

Ce spune Danileţ

Magistratul Cristi Danilet, membru CSM, a arătat că motivul invocat de judecătoare este acela de a se evita afectarea credibilităţii SNG ca urmare a discuţiilor din spaţiul public privind persoana judecatoarei. Între timp CSM a început discuţiile cu mai multe ONG-uri interesate cu privire la imbunatatirea legislatiei in domeniul violentei domestice si sexuale

Georgina Moldovan ocupa funcţia de Preşedinte al Judecătoriei Vaslui din iulie 2013. Fost grefier în cadrul Tribunalului Vaslui în perioada (2006 - 2007), aceasta a absolvit Institutul Naţional al Magistraturii, devenind începând cu anul 2009 judecător.

Controversa

De numele judecătorului Georgina Moldovan este legat unul dintre cele mai controversate dosare de viol, instrumentate de instanţele vasluiene. Fostul preşedinte al Judecătoriei Vaslui este magistratul care a instrumentat dosarul celor şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, care în noiembrie anul trecut au violat o elevă, supunând-o timp de mai multe ore unor chinuri greu de imaginat.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite