Magazinele vizate de cele 205 de percheziţii de joi ar fi vândut marfă provenită din complexul Dragonul Roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Cele 205 percheziţii făcute joi dimineaţă în Bucureşti şi în 26 de judeţe vizează sediile şi punctele de lucru ale firmelor care comercializează marfă provenită din complexul comercial Dragonul Roşu.

Potrivit unui unui comunicat emis joi de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), inspectorii DGAF au identificat în luna mai, în perioada de predocumentare a operaţiunii „Cristal”, o firmă care s-a sustras de la plata către bugetul de stat a TVA şi impozitului pe profit în perioada 2013 - 2014 în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte în complexul comercial Dragonul Roşu.

Astfel, DGAF a sesizat Parchetul Capitalei, iar investigaţiile fiscale au continuat în cooperare cu organele de urmărire penală, descoperind un lanţ tranzacţional complex constituit pentru prejudicierea bugetului statului.

În urma informaţiilor obţinute, procurorii au făcut joi 205 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Mureş, Braşov, Cluj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, Argeş, Teleorman, Prahova, Dâmboviţa, Timiş, Arad, Bihor, Călăraşi, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Bacău, Iaşi, Suceava şi Botoşani.

„La sediile şi punctele de lucru ale firmelor care comercializează marfă provenită din complexul comercial Dragonul Roşu, 170 de inspectori antifraudă sprijină organele de urmărire penală prin verificarea stocurilor şi a documentelor de provenienţă a mărfurilor”, se arată în comunicatul ANAF.

205 percheziţii, 75 de persoane urmărite penal

Joi au avut loc 205 percheziţii în Bucureşti şi 26 de judeţe din ţară, fiind vizate firme care vând articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi 75 de persoane urmărite penal pentru evaziune fiscală de aproximativ 6 milioane de lei.

Poliţia Capitalei a precizat, joi, că faptele de evaziune fiscală au fost comise în perioada 1 ianuarie 2014 - 31 octombrie 2015, 75 de persoane fiind urmărite penal pentru evaziune fiscală.

„Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că, în perioada 01.01.2014 - 31.10.2015, reprezentanţii legali ai unor societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi puncte de lucru deschise în mai multe judeţe din ţară, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, fie prin omisiunea înregistrării contabile şi declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii ce nu reflectă operaţiuni reale", se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Surse judiciare au precizat că firmele vizate în anchetă vindeau articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte în magazine de tip „orice produs la 15 lei”. Printre firmele vizate se numără şi Zizi Mall din Piaţa Unirii.

La sediul Poliţiei Capitalei vor fi duse pentru audieri mai multe persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite