MAE: Doi cetăţeni români au murit şi alţi patru au fost răniţi în Congo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi cetăţeni români au murit şi alţi patru au fost răniţi în Congo, a informat MAE, reamintind de recomandarea privind evitarea deplasărilor care nu sunt necesare în acest stat. Românii ar fi murit în urma unui atac al rebelilor. 

Românii ar fi decedat în urma unui aatac al rebelilor FOTO Profimedia
Românii ar fi decedat în urma unui aatac al rebelilor FOTO Profimedia

„Cu privire la evenimentele recente din Republica Democratică Congo (R.D. Congo), MAE informează că monitorizează cu atenție situația, iar la nivelul Celulei de Criză Interinstituțională (CCI) au fost efectuate demersuri pentru verificarea informațiilor din teren pe canale specifice.

Ministerul Afacerilor Externe menționează că CCI funcționează în regim de permanență 24/7 de la momentul activării, inclusiv pentru identificarea de modalități de sprijin pentru cetățenii români care se află în eventuale situații deosebite.

Potrivit informațiilor disponibile la nivelul CCI, la acest moment rezultă decesul a doi (2) cetățeni români și rănirea a altor patru (4) cetățeni români în evenimentele recente din R.D. Congo”, a informat ministerul român de Externe.

Totodată, ministerul a reamintit că „recomandă evitarea deplasărilor ce nu sunt necesare în Republica Democrată Congo având în vedere că situația de securitate din această ţară este extrem de volatilă”.

Mercenari români morți în Congo 

Mai mulţi români, foşti militari, au fost atacaţi de o grupare de rebeli din Congo, iar trei dintre mercenarii români, aflaţi în Congo pentru a antrena armatele locale, au murit, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a explicat, răspunzând unei întrebări cu privire la situația celor trei decese, că Executivul de la București nu este implicat, fiind vorba despre angajamente financiare private. 

„Este vorba despre cetăţeni români care se aflau în Republica Congo în baza unor angajamente financiare private şi atunci statul român în afara unei consultanţe consulară normală nu este implicat în niciun fel în acest caz”, a explicat reprezentantul Guvernului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite