Lista completă a drumurilor închise sau care au restricţii vineri din cauza vremii. 70 de trenuri sunt anulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de drumuri naţionale şi autostrada Bucureşti – Constanţa (A2) pe tronsonul Lehliu-Feteşti sunt încă închise din cauza condiţiilor meteo. De asemenea, 70 de trenuri sunt anulate, iar alte câteva zeci au întârzieri. Între timp, România a fost lovit de ger, iar cel mai frig a fost în noaptea de joi spre vineri la Vaslui unde s-au înregistrat -21 de grade Celsius. La Focşani, Miercurea Ciuc, dar şi la Bucureşti au fost -15 grade.

UPDATE Centrul Infotrafic a anunţat că vineri, la ora 18.45, circulaţia rutieră este închisă temporar pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul Lehliu - Feteşti şi pe următoarele sectoare de drumuri naţionale:

  • DN22 pe tronsoanele Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) – Smârdan (judeţul Tulcea, Garvăn – Tulcea (judeţul Tulcea) şi în zona localităţii Ovidiu (judeţul Constanţa);
  • DN22A Cataloi – Hârşova (judeţul Constanţa);
  • DN22D Măcin – Caugagia (judeţul Tulcea);
  • DN22E Garvăn – I.C. Brătianu (judeţul Tulcea);
  • DN22F Horia – Nalbant (judeţul Tulcea);
  • DN24D Vârlezi – Tuluceşti (judeţul Galaţi);
  • DN2C Costeşti (judeţul Buzău) – Tovărăşia (judeţul Ialomiţa);
  • DN3 Călăraşi – Murfatlar (judeţul Constanţa);
  • DN39B pe raza localităţii Olimp (judeţul Constanţa);
  • DN39C pe raza localităţii Neptun (judeţul Constanţa);
  • DN39D pe raza localităţii Jupiter (judeţul Constanţa);
  • DN3C Constanţa – Ovidiu;

De asemenea, pe mai multe drumuri naţionale sunt instituite restricţii privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere:

  • DN10 Cislău (judeţul Buzău) – Braşov, peste 7,5 tone;
  • DN23 Olăneasca (Brăila) – Brăila (peste 7,5 tone);
  • DN24D Bălăbăneşti – Vârlezi (Galaţi), peste 3,5 tone;
  • DN3A Lehliu Gară – Drajna (judeţul Călăraşi) peste 7,5 tone;
  • DN2A Slobozia- Giurgeni (judeţul Ialomiţa) peste 3,5 tone;
  • DN7C între kilometrii 57 şi 104 (în zona localităţii argeşene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim însă participanţilor la trafic faptul că, până la sfârşitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) şi km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Amintim, de asemenea, că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, autorităţile din această ţară au oprit temporar circulaţia rutieră pentru toate autovehiculele de marfă care se îndreaptă înspre punctele de trecere a frontierei cu România, respectiv Jimbolia şi Stamora Moraviţa, în judeţul Timiş, şi Naidăş, în judeţul Caraş-Severin.

În consecinţă, nici autorităţile române nu permit ieşirea din ţară a autovehiculelor de transport marfă, acestea fiind stocate în parcările de pe drumurile naţionale care converg înspre punctele de trecere a frontierei menţionate.

UPDATE Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti este blocată, la acestă oră (11.30), la kilometrul 49, în dreptul localităţii dâmboviţene Corbii Mari, în urma unui accident rutier. Poliţiştii au deviat traficul printr-o benzinărie.

UPDATE Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş a restricţionat circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone prin vama Stamora – Moraviţa, din judeţul Timiş, din cauza vântului puternic care viscoleşte zăpada.

”Pentru a trece frontiera cu Serbia, poliţiştii Serviciului Rutier recomandă conducătorilor de vehicule cu masa totală peste 3,5 tone să folosească punctul de trecere a frontierei Jimbolia, pe traseul Utvin - Sânmihaiu Român - Bobda - Cenei - Cărpiniş - Jimbolia”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Timiş.

Meteorologii au emis vineri, pentru judeţul Timiş, o avertizare de cod galben de vânt puternic ce viscoleşte zăpada. Vântul va sufla cu până la 60-70 kilometri pe oră, iar avertizarea este valabilă până la ora 14.00, cu posibilitate de prelungire.

Peste 70 de trenuri, anulate

De asemenea, peste 70 de trenuri de călători sunt anulate, pe opt linii sunt restricţii de trafic, iar unele trenuri ajung la destinaţie cu întârzieri, din cauza intervenţiilor pentru deszăpezirea liniilor şi a instalaţiilor de pe calea ferată.

Potrivit CFR Călători, circulaţia este în continuare închisă, vineri dimineaţă, pe linia de cale ferată Bucureşti Sud - Olteniţa, gestionată de Transferoviar Grup, personalul Transferoviar Călători intervenind pentru deszăpezire.

Traficul este restricţionat pe opt linii de cale ferată, din cauza sulurilor de zăpadă, iar 72 de trenuri sunt anulate.

Astfel, se circulă cu restricţii pe liniile Broşteni - Slobozia, Buzău - Făurei firul 2, Chiajna - Vîrteju, Chitila - Călineşti, Mărăşeşti - Tecuci-Barbosi, Ploieşti Sud - Broşteni, Urziceni - Făurei - Tecuci şi Vereşti - Leorda. Pe aceste linii este interzisă circulaţia trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenţie acţionând cu utilaje.

Unele trenuri de călători ajung la destinaţie cu întârzieri, din cauza restricţiilor de trafic şi a intervenţiilor pentru deszăpezirea liniilor şi a instalaţiilor de cale ferată.

Sfaturi pentru călători

Pasagerii sunt sfătuiţi în continuare să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Numerele de telefon de la staţiile CFR, la care pasagerii pot cere informaţii sunt publicate pe cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice.

Potrivit autorităţilor, în continuare 200 de localităţi sunt încă izolate din cauza zăpezii. Asta în condiţiile în care deja s-a instalat gerul în toată ţara. De altfel, salvatorii spun că frigul îngreunează operaţiunile de curăţare a drumurilor şi de deszăpezire. 

„La Vaslui au fost -21 grade Celsius, în timp ce la Miercurea Ciuc, Focşani şi Bucureşti s-au înregistrat -15. Sunt zone unde temperaturile ar mai putea să scadă în cursul zilei de astăzi, până la o minimă de -22 de grade”, spun meteorologii.

Viscolul însă s-a potolit, vântul va mai depăşi trecător 50km/oră. Va mai ninge, dar doar în cantităţi slab cantitativ, în regiunile extracarpatice, au mai explicat specialiştii. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite