Judecătorii vor lua în discuţie pe 8 iunie cererea de eliberare condiţionată a lui Dan Voiculescu. Instanţa stabilise iniţial termenul de 22 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria  Sectorul 5 a preschimbat termenul de judecată în cazul cererii de eliberare condiţionată făcută de Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA,  din 22 iunie în 8 iunie, potrivit portalului instanţelor.

„Preschimbă termenul de judecată din data de 22 iunie 2017 la data de 8 iunie 2017, cu citarea petentului şi informarea avocatului”, este minuta din 29 mai a  Judecătoriei Sectorului 5.

“Comisia de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Rahova a analizat ieri (miercuri - n.r.) dosarul privind cererea de liberare condiţionată a lui Dan Voiculescu şi a înaintat documentaţia către Judecătoria Sectorului 5 pentru a analiza cererea condamnatului”, a declarat,săptămâna trecută, pentru News.ro, comisar Gabriela Livadariu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Ce a stabilit Tribunalul

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, în 10 ianuarie, cererea omului de afaceri Dan Voiculescu de eliberare condiţionată şi a decis ca acesta să poată depune o nouă solicitare după data de 24 mai. Instanţa a stabilit atunci că Dan Voiculescu nu poate fi eliberat condiţionat, dar a scurtat cu patru luni termenul la care poate formula o nouă cerere.

În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 5 a respins, în 13 decembrie 2016, solicitarea lui Dan Voiculescu şi a decis ca el să mai poată depune o nouă cerere în septembrie 2017. Judecătorul a arătat în motivarea deciziei că Dan Voiculescu a profitat de carenţele legislative pentru a obţine cât mai uşor zile libere şi a dat ca exemplu că a câştigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat patru ore.

Condamnarea

Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. În dosarul "ICA” au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiţionat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsă.

Dan Voiculescu trebuie să execute cel puţin o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare pentru a putea fi propus pentru liberare condiţionată. Până în prezent, Voiculescu a stat în penitenciar doi ani şi nouă luni, dar are şi zile câştig, care se scad din pedeapsă, pentru activităţile la care a participat în penitenciar. După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi.

 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite