Jandarmeria Română răspunde acuzațiilor lui Gheboasă: „Noi nu aplicăm sancţiuni discriminatorii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmeria Română a răspuns cântărețului Gabriel Gavril, cunoscut cu numele de scenă Gheboasă, după ce artistul a spus că a primit amenda de 1.000 de lei de la Jandarmeria din Cluj „pe ochi frumoși”, după momentul său de la concertul UNTOLD. „Nu aplicăm sancţiuni discriminatorii”, a transmis jandarmeria, scrie Agerpres.

Jandarmeria Română la Untold FOTO: Cont Facebook
Jandarmeria Română la Untold FOTO: Cont Facebook

Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la sancţiunea aplicată astăzi de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca, facem precizarea că Jandarmeria Română nu aplică sancţiuni discriminatorii pe criterii sociale, etnice, religioase sau de orice altă natură. Toate acţiunile noastre sunt ghidate de principiile imparţialităţii, echităţii şi respectului pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor", se menționează în comunicatul de presă transmis de Jandarmeria Română.

Reacţia Jandarmeriei Române vine după ce, într-un video postat pe reţelele sociale, cântăreţul Gheboasa afirmă că a fost amendat de jandarmii clujeni „pe ochi frumoşi”, el fiind „ţigan” şi singurul membru al etniei care a cântat pe scena de la Untold. El a adăugat că această amendă i-a fost aplicată în condiţiile în care nicio instituţie a statului nu a reacţionat până acum faţă de injuriile rasiste care îi sunt aduse constant lui pe reţelele sociale de către diverse persoane şi consideră „revoltător” că i-a fost făcută reclamaţie la Consiliul de Combatere a Discriminării de către jandarmii clujeni pentru piesa „Dă-i ţiganca”. Cântăreţul a mai afirmat că nu va plăti amenda şi că o va contesta în instanţă. 

”Mi se pare revoltător ca doar eu să primesc amendă 1.000 de lei. Nu o voi plăti, o contest în instanță. E ură de rasă și rasism la adresa mea. Dacă legea s-ar aplica pentru toată lumea, ar trebui amendați și alții care au fost la Untold. E rasism”, a adăugat Gheboasă.  

Gheboasă, fost concurent la „Survivor“ România 2023, a fost amendat după ce a cântat o melodie cu versuri obscene la festivalul Untold. Cântărețul a anunțat că va contesta în instanță amenda de 1.000 de lei primită de la Jandarmeria Cluj.

De asemenea, se sursa citată menţionează că "Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca va continua să analizeze imaginile din timpul festivalului şi acolo unde se vor constata fapte antisociale, vor fi aplicate sancţiuni conform legii, într-o manieră echitabilă şi nediscriminatorie".

Jandarmeria Cluj anunţă că s-a autosesizat şi l-a amendat pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora. De asemenea, a fost sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite