Gheboasă, despre amenda primită de la jandarmi: e „rasism, ură de rasă“. Cântărețul va contesta sancțiunea

0
Publicat:

Gheboasă, fost concurent la „Survivor“ România 2023, a fost amendat după ce a cântat o melodie cu versuri obscene la festivalul Untold. Cântărețul a anunțat că va contesta în instanță amenda de 1.000 de lei primită de la Jandarmeria Cluj.

FOTO Instagram
FOTO Instagram

Jandarmeria Cluj a aplicat o amendă pentru că ar fi ”proferat injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”.

Gheboasa a susținut că amenda primită de la jandarmi e ”rasism, ură de rasă”. ”Cum să fac rasism, eu iubesc țiganii, eu reprezint țiganii. Jandarmii mi-au dat amendă pe ochi frumoși. În comentarii sunt cele mai rasiste jigniri la adresa mea, e ură de rasă”, a spus el, potrivit G4Media.

”Mi se pare revoltător ca doar eu să primesc amendă 1.000 de lei. Nu o voi plăti, o contest în instanță. E ură de rasă și rasism la adresa mea. Dacă legea s-ar aplica pentru toată lumea, ar trebui amendați și alții care au fost la Untold. E rasism”, a adăugat Gheboasa.

Gheboasă a primit marți o amendă de 1.000 de lei pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”.

 Gheboasă, fost concurent la „Survivor“ România 2023, a stârnit mari controverse după ce a cântat o melodie cu versuri obscene, iar mii de tineri au fredonat-o. „Dă-i țiganca/Rupe-i banca/O, ce țigancă frumoasă/Cum dă din gă..ză/Filme de groază, este jegoasă“, sunt doar câteva dintre versurile melodiei „Dă-i țiganca“, în care, în versurile orginale, nu este folosit termenul „jegoasă“. Alte versuri cântate de artist la festival mai sunt: „Astăzi avem droguri și piz_e/Nimeni nu poate să reziste/Eu sunt Gheboasă din junglă/ În trecut am tras doar pungă/Acuma tragem doar la dungă/Și facem banii pe lângă, ca să ne-ajungă“.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a fost sesizat pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare.

Mulți l-au contestat pe Gheboasă rețelele sociale pentru versurile folosite și au criticat organizatorii festivalului pentru că au acceptat ca minorii să ia parte la un concert în care s-au cântat melodii care incită la ură, la dispreț, la atitudini și comportamente sexiste, discriminatorii sau, mai grav, la agresiuni sexuale și viol.

Tânărul artist este îndrăgit în special de adolescenți.

Trapperul Gheboasă a cântat, la Untold, împreună cu adolescenții din public, piese pline de obscenități și înjurături, atrăgându-și oprobriul public.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite