Cu cât a fost amendat Gheboasă pentru melodia obscenă de la Untold, care a indignat România

0
Publicat:

Gheboasă, fost concurent la „Survivor“ România 2023, a fost amendat după ce a cântat o melodie cu versuri obscene, iar mii de tineri au fredonat-o la festivalul Untold. Sancțiunea aplicată se ridică la 1.000 de lei.

Gheboasă la Untold FOTO Instagram
Gheboasă la Untold FOTO Instagram

Conform stirileprotv, Gheboasă a primit marți o amendă de 1.000 de lei pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a fost sesizat pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare.

Mulți l-au contestat pe Gheboasă rețelele sociale pentru versurile folosite și au criticat organizatorii festivalului pentru că au acceptat ca minorii să ia parte la un concert în care s-au cântat melodii care incită la ură, la dispreț, la atitudini și comportamente sexiste, discriminatorii sau, mai grav, la agresiuni sexuale și viol. Tânărul artist este îndrăgit în special de adolescenți.

CTP îl desființează pe Gheboasă după prestația de la Untold: „Până la violența criminală nu mai e decât un pas“

 Printre cei care au reacționat dur a fost și Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul îl desființează pe Gheboasă, trapperul care a avut un show controversat la festivalul Untold, unde a cântat o melodie cu obscenități. Jurnalistul îl critică dur după "mizeriile anatomice debitate" pe scenă.  CTP a caracterizat obscenitățile lui Gheboasă ca fiind Weltanschauung, considerând că "până la violența fizică, criminală, nu mai e decât un pas".

"Ce spun de fapt aceste vorbe? Că ființa umană este redusă la corp, în primul rând la sex și tot ce ține de asta. Băieți și fete se privesc unii pe alții ca pe obiecte vii, care pot fi folosite. Creierul nu numai că nu contează, dar e un apendice care încurcă. Rațiunea, cultura, bunul simț sunt „căcaturi” (poate mă simpatizează și pe mine cineva, că vorbesc cool), sexul, alcoolul, drogul sunt „adevărăciuni”.

„Asta-i viața!”, cred toți cei care îl consideră pe Gheboasă Gheboss. Și nu numai pe el. Violul, comerțul cu carne umană, sunt imediat subsecvente (aoleu!”) vorbelor murdare ale lui Gheboasă. Fanii obiectificării (aoleu!) omului îi admiră și pe gibonii Tate, care, așa cum avertizam de la rău început, sunt liberi, batjocoritori și, în continuare, vedete pe net. Dar poate au avut și ei o copilărie grea... Iar până la violența fizică, criminală, nu mai e decât un pas", se arată într-un fragment din postarea pe Facebook a lui Cristian Tudor Popescu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite