Italia: Trei medici sunt acuzaţi de ucidere din culpă după ce copilul unor români a fost adus pe lume mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Doi medici şi o moaşă de la o clinică din oraşul italian Capua, regiunea Campania, Italia, sunt acuzaţi de ucidere din culpă, din cauza întârzierii unei operaţii de cezariană cu 15 minute, ceea ce a dus la decesul unei fetiţe nou-născute, primul copil al unei familii de români, a decis miercuri Tribunalul din Santa Maria Capua Vetere.

Potrivit procurorului adjunct Sergio Occhionero, medicii ginecologi Felice Foresta şi Rosa Di Meo şi obstetricianul Roberta Merola, de la Clinica Villa Fiorita din Capuanu nu ar fi grăbit procedurile necesare pentru a se pregăti naşterea şi nu au evitat astfel decesul nou-născutului cuplului de români, conform Caserta News.

Era 3 octombrie 2015 când cuplul de români cu reşedinţa în Teano, a mers la clinica Villa Fiorita din Capua pentru a da naştere primului lor copil. Femeia a fost dusă în sala de travaliu şi monitorizată. La ora 12.07, au început să apară şi primele probleme. Au fost evidenţiate trei modificări ale ritmului cardiac al copilului nenăscut, care trebuiau considerate alerte. Dar nu au fost luate în considerare, astfel că la ora 15.10 aceasta a dat naştere copilului fără viaţă. 

Consultanţii examinaţi au confirmat dovezile procuraturii din San Marino.

Potrivit sursei citate, în acest caz urmează ca în prima jumătate a lunii septembrie să fie audiaţi martorii apărării. 

În echipa apărării părţilor civile sunt angajaţi avocaţii Mario Palmirani şi Vincenzo Cortellessa, Carlo Perrotta şi Paola Santantonio pentru inculpaţi şi Davide Pascarella pentru clinica Villa Fiorita.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite