Iohannis a semnat decretul pentru trecerea în rezervă a şefului Statului Major al Forţelor Aeriene

0
Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind trecerea în rezervă, de la data de 30 noiembrie, a general-locotenentului cu trei stele, Viorel Pană, din Ministerul Apărării Naţionale.

Iohannis a semnat decretul pentru trecerea în rezervă a general-locotenentului Viorel Pană
Iohannis a semnat decretul pentru trecerea în rezervă a general-locotenentului Viorel Pană

Potrivit Administrației Prezidențiale, şeful statului a semnat un „decret privind trecerea în rezervă a generalului-locotenent cu trei stele, Pană Viorel, din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 30 noiembrie 2023”.

Viorel Pană a avut funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Aeriene din ianuarie 2018, conform site-ul Forţelor Aeriene Române. Acesta a fost pilot de vânătoare pe MiG-21 în escadrile ale Forţelor Aeriene până în 1992, când a făcut trecerea pe avioane de transport, începând cu AN-24, C-130, C-27J la Baza 90 Transport Aerian.

Conform site-ului Forțelor Aeriene Române, Viorel Pană are peste 3.000 de ore de zbor şi este instructor pentru C-130 Hercules şi C-27 J Spartan. A efectuat peste 200 de misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Bosnia şi Kosovo. De asemenea, a participat și a coordonat şi numeroase misiuni în ţară şi în străinătate, precum în  Libia, Muntenegru, China, și Mali.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite