Iohannis a semnat eliberarea din funcţie a judecătoarei Camelia Bogdan

0
0
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat eliberarea din funcţie a judecătoarei Camelia Bogdan, a informat Administraţia Prezidenţială. Judecătoarea a fost exclusă din magistratură ca urmare a aplicării unei sancţiuni disciplinare. Camelia Bogdan este cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul „privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti a doamnei Camelia Bogdan”.  

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată „ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare”, ce constă în „excluderea din magistratură”. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat apelul înaintat de Camelia Bogdan împotriva deciziei formulate în data de 2 aprilie 2018 de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, fiind păstrată astfel hotărârea de excludere din magistratură care este definitivă.  

Potrivit Inspecţiei Judiciare, în luna ianuarie 2016 judecătoarei Camelia Bogdan i s-ar fi repartizat dosare spre judecare, care pentru început fuseseră distribuite unui alt judecător, dar care intrase în concediu. După ce judecătorul titular a revenit din concediu, Camelia Bogdan ar fi păstrat un dosar în care era implicat notarul Jean Aurel Andrei, pentru  returnarea ilegală de terenuri în Mamaia.  

În februarie 2017, Camelia Bogdan a mai primit o hotărâre de excludere din partea CSM, dar care a fost revocată în instanţă. 

Inspecţia judiciară a fixat că ea s-ar fi aflat în conflict de interese, pentru că în anul 2014 ar fi predat în cadrul unui seminar care avea ca temă împiedicarea fraudei şi a corupţiei, unde erau prezenţi funcţionari din cadrul APIA, instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul în care a fost pedepsit Dan Voiculescu. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite