Institutul Cantacuzino, invitat de OMS la controlul extern de calitate al testelor pentru noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cantacuzino inquam

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino a primit invitaţia de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi va participa, prin Laboratorul Infecţii Respiratorii Virale, alături de prestigioase laboratoare din lume, la controlul extern de calitate al testelor efectuate pentru identificarea noului coronavirus SARS-CoV-2, arată MApN pe Facebook.

„În funcţie de rezultate, Laboratorul Infecţii Respiratorii Virale, certificat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind Centru Naţional de Referinţă pentru gripă în România, va putea primi aceeaşi certificare şi pentru noul coronavirus SARS-CoV-2”,  mai arată instituţia.

Reamintim că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţăt că, în perioada 12 - 16 martie, la solicitarea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, specialiştii Laboratorului infecţii respiratorii virale din Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, au efectuat teste de diagnostic molecular pentru aproximativ 1000 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunict de presă transmis, luni seară de MApN, laboratorul Infecţii Respiratorii Virale este acreditat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă din anul 1969 şi este Centru Naţional de Referinţă pentru gripă în România.

”Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” contribuie, alături de celelalte unităţi sanitare, la creşterea capacităţii de diagnosticare a COVID-19 pe teritoriul României”, a transmis MApN.

Stire în curs  de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite