Articol publicitar

Infopress Group, 25 de ani de istorie pe piaţa tipografică din România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub deviza “De 25 de ani dăm putere cuvintelor!”, Infopress Group, punct de referinţă pe piaţa tipografică din România, a aniversat joi, 7 mai 2015,  25 de ani de la înfiinţare  printr-un eveniment al porţilor deschise la Odorheiu Secuiesc.

Programul aniversar a inclus un simpozion pe tema Tiparul în Secolul 21 cu participarea unor importanţi vectori ai pieţei tipografice din România şi Germania (Kristin Kain, Dorin Piţigoi, Kai-Uwe Gross şi Mirela Marica), continuând cu vizitarea tipografiei şi încheindu-se cu un Concert de Jazz, susţinut de Harry Tavitian, în Sala Szent István a primăriei din Odorheiu Secuiesc. 

Infopress Group a fost înfiinţată în anul 1990, având ca principal obiect de activitate tipărirea ziarului local din Odorheiu Secuiesc, devenind în anii ce au urmat o tipografie modernă,  specializată pe tiparul revistelor şi publicaţiilor comerciale de mare tiraj.

 „Compania ajunge pe primul loc în topul tipografiilor din România, având la nivel de 2014  o cifră de afaceri de 27,6 Mil. Euro şi un estimat de 32 Mil. de Euro pentru 2015. Punctele forte şi valorile principale ale Infopress Group sunt clienţii internaţionali, compania exportând în acest moment către 14 ţări, capacitatea mare şi flexibilă de tipar datorat celor opt echipamente performante de producţie, focus special pe atenţia oferită clienţilor şi o echipă de management excelentă.”,  a declarat Miguel Peralta, Preşedinte Infopress Group şi Operating Partner al GED Capital.

Acţiunile societăţii Infopress Group aparţin 100% GED Capital, un fond de investiţii privat care activează în Europa Centrală şi de Est şi Peninsula Iberică. Fondul de investiţii GED Capital  are în portofoliu şi companii ca: Happy Tour, Diamedix, Total Energy Business, Cellulem Block, Group Millennium etc.

„În ultimii 25 de ani s-au schimbat investitori, mediul şi caracteristicile afacerii, obişnuinţe de consum şi tehnologii, un sigur lucru a rămas însă neschimbat -  Infopress Group este şi va rămâne cea mai mare tipografie din România. Acest lucru este datorat clienţilor, furnizorilor, investitorilor şi echipei. Viitorul Infopress Group este prezenţa sa pe pieţele globale europene şi locale, acţionând ca o companie internaţională.”, a declarat András Albert, Vice Preşedinte Infopress Group.

În 2015, după o istorie lungă, marcată de schimbări şi investiţii importante,  Infopress Group intră într-o perioadă de valorificare a resurselor şi rămâne lider al pieţei tipografice, punând accentul pe o dezvoltare organică a companiei. Astăzi, 65% din cifra sa de afaceri este generată de clienţi multinaţionali, mari editori şi retaileri, destinaţiile săptămânale şi lunare fiind către ţări ca: Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Moldova, Olanda, Polonia, Slovenia, Slovacia şi Spania.

Cu peste 350 de angajaţi, compania Infopress Group este unul dintre cei mai importanţi angajatori din Odorheiu Secuiesc, bucurându-se astfel de suportul şi empatia comunităţii locale, la evenimentul din data de 7 mai fiind prezenţi Csaba Borboly, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Levente Bunta, primarul oraşului, cât şi Barna Tánczos, senator al judeţului Harghita.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite