Hrebenciuc, candidat la propria funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Hrebenciuc va încerca, azi, să-şi păstreze postul de preşedinte al filialei PSD Bacău, unde se organizează alegeri interne.

Şeful deputaţilor social-democraţi are toate şansele să iasă victorios dat fiind că, până în acest moment, nimeni nu a îndrăznit să-i fie contracandidat.

Potrivit informaţiilor apărute în presă în ultimele zile, Hrebenciuc ar fi fost în pericol să piardă conducerea organizaţiei pentru că liderul partidului, Victor Ponta, l-ar fi dorit ca şef la Bacău pe preşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Benea.

Acesta a negat însă, declarând pentru „Adevărul" că nu va candida pentru prima funcţie în filială şi că nici nu a avut această intenţie.

„Câştig chiar şi dacă aş avea contracandidat"

„Ceea ce am de gând este să construiesc o echipă de vicepreşedinţi cu care să putem câştiga alegerile. Ştiu că sună ca o frază goală, dar asta e realitatea", a spus Benea, care vrea să obţină una dintre funcţiile de vicepreşedinte.

El s-a arătat convins că Viorel Hrebenciuc va rămâne în continuare în fruntea filialei pentru că „se bucură de un statut aparte". Hrebenciuc însuşi s-a dovedit foarte optimist. „Câştig chiar şi dacă aş avea contracandidat", a anticipat el.

Rămânerea lui Hrebenciuc la conducerea PSD Bacău i-ar oferi şanse sporite pentru a‑şi păstra şi funcţia de lider al deputaţilor social-democraţi.

Voci din interiorul PSD susţineau recent că Hrebenciuc riscă să fie înlocuit de la conducerea grupului PSD din Camera Deputaţilor după ce, în noaptea în care votul s-a prelungit până la 2.00 dimineaţa, PSD a cedat în faţa PDL şi nu a reuşit să-şi impună candidatul propus pentru un post de judecător la Curtea Constituţională.

Hrebenciuc a exclus însă existenţa vreunei legături între alegerea sa la Bacău şi eventuala înlocuire de la Camera Deputaţilor. „N-au nicio treabă una cu alta", a spus el. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite