Grindeanu cere anchetă după accidentul feroviar de la Galați: „Să prezinte urgent explicații!”

0
Publicat:

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a cerut o anchetă și măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs sâmbătă seara în Gara Galați, în care patru persoane au fost rănite. 

Anchetă în urma accidentului feroviar din Gara CFR Galați FOTO: Pro Lider FM
Anchetă în urma accidentului feroviar din Gara CFR Galați FOTO: Pro Lider FM

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

CFR Călători: trei victime sunt angajații companiei

Un comunicat de presă a transmis și CFR Călători. Compania informează că sâmbătă, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați -Mărășești a fost tamponat primul vagon.

„În urma impactului, din primele informații au fost rănite 4 persoane aflate în tren. 3 dintre acestea sunt mecanicul, conductorul si șeful de tren, dar și un călător, pentru care a fost solicitat serviciul Ambulanță, aceștia fiind  preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul. În tren se afla un călător. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflata la fata locului”, au transmis reprezentanții CFR. 

Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență Galați.

„Sunt patru persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, iar ulterior transportat la spital, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Femeia a răspuns manevrelor de resuscitare, stabilizată și transportată la spital. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, a transmis Poliția Galați. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite