Garda de Mediu confiscă maşinile şoferilor care depozitează ilegal deşeuri - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Facebook / Garda de Mediu
Imagine: Facebook / Garda de Mediu

Acţiuni ample ale Gărzii de Mediu încheiate cu amenzi de zeci de mii de lei şi maşini confiscate. Comisarii au identificat mai multe persoane care depozitau ilegal deşeuri în mai multe judeţe ale ţării. Acestea s-au ales cu amenzi usturătoare, iar unii dintre faptaşi au rămas fără camioane.

 „În urma unei acţiuni desfăşurate împreună cu colegii de la Garda Naţională de Mediu, am reuşit să identificăm o autoutilitară care deversa resturi din material de construcţii într-un loc nepermis. Va fi amendat cu 13 până la 15 mii de ron şi i se va confisca maşina. Sunt foarte multe astfel de cazuri. Desfăşurăm în fiecare seară astfel de acţiuni şi sperăm să prindem cât mai mulţi cetăţeni care aruncă în locuri nepermise”, spune Cătălin Tutilescu - inspector-şef la Garda de Mediu.

Comisarii Gărzii de Mediu efectuează controale în toată ţara

Acest caz nu este izolat, nereguli şi controale au avut loc în toată ţara. În judeţul Ilfov, de exemplu, şoferul unei basculante a descărcat o cantitate mare de gunoi pe un câmp. Ulterior a fost obligat să mute deşeurile abandonate. În plus, a primit o amendă de 30.000 lei şi a rămas şi fără maşină. Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au postat fotografiile pe pagina lor de Facebook, însoţite de un mesaj care să descurajeze pe viitor astfel de atitudini.

„O altă zi, o altă faptă pedepsită, un alt mijloc de transport folosit la săvârşirea unei contravenţii a fost confiscat! (...) Gândiţi-vă de două ori înainte de a arunca gunoiul pe unde vă trece prin cap. Pe lângă amenzi enorme, riscaţi să plecaţi şi pe jos acasă!” spun oficialii de la Garda de Mediu.

Şi la Sinteşti a fost confiscată o maşină care depozita gunoi în mod ilegal pe 16 februarie. Anul trecut, localitatea era cunoscută drept cauza principală a poluării masive din Bucureşti. În urma descinderilor Gărzii de Mediu nu s-a găsit niciun vinovat, chiar dacă suprafeţele arse erau dovezi clare ale arderii ilegale de deşeuri.

Inspectorii Gărzii de Mediu au dat amenzi pentru deşeuri abandonate şi în Neamţ, Târgu Jiu sau Olt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite