Funcţionari publici din Arad şi Cluj, declaraţi incompatibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi funcţionari publici sunt acuzaţi de conflict de interese
Cei doi funcţionari publici sunt acuzaţi de conflict de interese

Doi funcţionari publici din Arad şi Cluj au fost declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Cei doi sunt acuzaţi că s-ar fi folosit de funcţiile pe care le ocupau pentru a încheia mai multe contracte între stat şi firmele la care aceştia erau acţionari.

Anton Koszilkov, inspector în cadrul primăriei comunei Vinga din judeţul Arad a fost declarat incompatibil după ce ANI ar fi constatat existenţa unui conflict de interese de natură administrativă şi penală după ce, în calitate de funcţionar public în cadrul primăriei, ar fi întocmit note de fundamentare şi a semnat şase contracte cu o firmă în care era asociat unic şi administrator. Valoarea constractelor se ridică la 479.771,44 de lei.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara în vederea verificării activităţii lui Anton Koszilkov.

Bogdan Horia Gîscă este acuzat de conflict de interese în materie administrativă şi penală. 

El este acuzat că, în calitate de funcţionar public în cadrul Compartimentului de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, Primăria Floreşti, Judeţul Cluj, ar fi întocmit şi semnat un referat pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal, având ca obiect „Construire policlinică şi casă unifamilială”, elaborat de către o societate în cadrul căreia tatăl acestuia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator.

De asemenea, Gîscă ar fi întocmit şi semnat mai multe certificate de urbanism al căror proiectant a fost societatea mai sus amintită.

Agenţia Naţională de Integritate a mai constatat, în cazul lui Gîscă, indicii privind posibila săvârşire a infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Cei doi au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ambele persoane au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite