Fratele lui Radu Mazăre, despre aducerea în ţară a fostului primar: Staţi să vedem ce o să se întâmple luni la aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazare FOTO Mediafax
Radu Mazare FOTO Mediafax

Fratele lui Radu Mazăre, Mihai Mazăre, a infirmat, sâmbătă, informaţia potrivit căreia fostul edil ar fi evadat din închisoarea din Madagascar, precizând că Radu Mazăre a cerut mutarea din "puşcăria grea în care s-a aflat până acum într-o altă zonă a puşcăriei în care sunt condiţii puţin mai bune".

Acesta a adăugat că nu trebuie ”să ne grăbim cu extrădarea”, pentru că se face în urma unei decizii definitive a unui judecător, arată hotnews.ro

„E o informaţie neverificată (cea referitoare la presupusa eva dare din închisoare -n.r.). Nici nu se pune problema de aşa ceva. Pot să vă spun că astăzi (sâmbătă-n.r.), la momentul la care noi vorbim, el este într-o procedură de mutare din puşcăria grea în care s-a aflat până acum într-o altă zonă a puşcăriei în care sunt condiţii puţin mai bune. Erau nişte condiţii absolut inumane, deci erau camere de 45 de persoane fără paturi, fără nicio amenajare, cu o singură toaletă de tip turcesc şi cu un singur robinet cu apă. Şi a făcut o solicitare către directorul închisorii dacă există să fie mutat în condiţii mai bune şi uite că a reuşit", a declarat fratele lui Radu Mazăre, Mihai Mazăre, la Antena 3.

Mihai Mazăre a anunţat că nu-l va aştepta pe fratele său la aeroport şi că, în Madagascar, o decizie de extrădare definitivă nu a fost dată de un judecător.

"Nu, nu o să merg la aeroport, eu zic să nu ne grăbim, staţi să vedem ce o să se întâmple luni la aeroport. În Madagascar, există o legislaţie internă adaptată la legislaţia internaţională care spune că extrădările care se fac, aşa cum aţi văzut şi în cazul Ghiţă sau Udrea, se fac în urma deciziei unui judecător, unei decizii definitive. La ora actuală, extrădarea lui Radu Mazăre nu a fost judecată de niciun judecător în Madagascar. Conform normelor de procedură de acolo, acest lucru ar trebui să se întâmple. Dacă el nu se întâmplă, înseamnă că se realizează un abuz în extrădarea lui Radu Mazăre. Eu nu înţeleg de ce autorităţile din România, respectiv Ministerul Justiţiei şi IGPR, sunt aşa convinşi că autorităţile din Madagascar vor face extrădarea în mod direct. Poate ne explică doamna Birchall pe Facebook că tot a mobilizat tot ministerul ca să realizeze această extrădare care, în momentul actual, în Madagascar, nu ar trebui să se poate realiza", a completat Mihai Mazăre.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri