Fostul șef al DNA, Crin Bologa, s-a pensionat la 51 de ani. Iohannis a semnat decretul

0
Publicat:

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți, 14 martie, decretul prin care accepta cererea de pensionare a fostului procuror șef al DNA. Crin Bologa a depus cererea de pensionare după ce a pierdut șefia Direcției Naționale Anticorupție.

Crin Bologa a ieșit la pensie la vârsta de 51 de ani FOTO Inquam Photos
Crin Bologa a ieșit la pensie la vârsta de 51 de ani FOTO Inquam Photos

„Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcția de procuror șef al Secției judiciare penale din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, a domnului Bologa Crin Nicu – pensionare”, a transmis Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Crin Bologa a decis să depună cererea de pensionare după ce ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a hotărât să-l propună la șefia DNA pe Marius Voineag: „Dacă nu se vrea să mergem mai departe, eu le urez succes, dar, dacă nu mai ești folositor, dacă nu este nevoie de experiența mea, îmi văd de drum”, a spus Bologa pentru Libertatea.

Cererea acestuia a fost aprobată de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în data de 7 martie.  

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului Crin Nicu Bologa, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată în minuta deciziei CSM. 

Respins în cursa pentru șefia DNA

Crin Bologa și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea DNA, însă în urma susținerii interviului, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a decis să îl propună pe Marius Ionuţ Voineag pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei.  

Fostul șef DNA a susținut, referitor la faptul că nu a fost nominalizat pentru un nou mandat la conducerea DNA, că „poti fi sancţionat şi pentru rezultate pozitive, nu numai pentru lipsa rezultatelor”. "Eu constat că poţi fi sancţionat şi pentru rezultate pozitive, nu numai pentru lipsa rezultatelor", a declarat Crin Bologa, fost şef al DNA, pentru Adevărul, solicitat să comenteze decizia Ministerului Justiţiei.   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite