Pensionarea lui Crin Bologa, aprobată de Secția de pentru procurori a CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea de pensionare înaintată de fostul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Crin Bologa a fost aprobată de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Crin Bologa dorea să obțină un nou mandat în fruntea DNA FOTO Arhivă Adevărul
Crin Bologa dorea să obțină un nou mandat în fruntea DNA FOTO Arhivă Adevărul

  „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului Crin Nicu Bologa, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată în minuta deciziei CSM. 

Respins în cursa pentru un nou mandat în fruntea DNA

Crin Bologa și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea DNA, însă în urma susținerii interviului, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a decis să îl propună pe Marius Ionuţ Voineag pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei.  

Fostul șef DNA a susținut, referitor la faptul că nu a fost nominalizat pentru un nou mandat la conducerea DNA, că „poti fi sancţionat şi pentru rezultate pozitive, nu numai pentru lipsa rezultatelor”. "Eu constat că poţi fi sancţionat şi pentru rezultate pozitive, nu numai pentru lipsa rezultatelor", a declarat Crin Bologa, fost şef al DNA, pentru Adevărul, solicitat să comenteze decizia Ministerului Justiţiei.   

Șeful DNA a promis în cadrul evenimentului de prezentare a bilanțului DNA că se va înscriu pentru un al doilea mandat în fruntea instituției, arătând că nu ar fi acționat la fel în cazul în care nu ar fi avut rezultate în actualul mandat. 

Șeful DNA a afirmat în cadrul prezentării bilanțului DNA, care arată că 95 de noi procurori au venit în instituție în timpul mandatului său de conducere, că „rezultatele te obligă să mergi mai departe”. Mai mult ca sigur mă înscriu”, a dat asigurări Crin Bologa, privind cursa pentru viitorul șef al DNA. 

Totodată, Bologa a subliniat că ar fi renunțat la idee, dacă avea un mandat marcat de eșecuri. 

Mandatul lui Crin Bologa la şefia DNA a expirat pe 20 februarie, cea care asigură conducerea până la numirea unui nou şef fiind Monica Danciu, adjunct al şefului DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite