Fostul primar al Sectorului 6 Cristian Poteraş, trimis în judecată de DNA pentru două fapte de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Fostul primar al Sectorului 6 al Capitalei Cristian Poteraş a fost trimis în judecată de DNA pentru două fapte de luare de mită, el fiind acuzat că a primit bani pentru autorizarea unui proiect imobiliar, dar şi pentru atribuirea preferenţială a unor contracte.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Constantin-Cristian Poteraş, în prezent aflat în stare de detenţie, la data faptelor primar al Sectorului 6 Bucureşti, pentru două infracţiuni de luare de mită, Iulian Constantin, la data faptei reprezentant al societăţii S.C. Tettas S.R.L., pentru dare de mită, şi SC Tettas SRL, pentru dare de mită.

Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut că, în perioada 2006-2007, Constantin-Cristian Poteraş, în calitate de primar al sectorului 6 Bucureşti, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale înregistrate într-o ţară UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la aceştia, în 31 iulie 2007, suma de 250.000 de euro.

"Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizaţiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizaţii de demolare, certificat de urbanism şi autorizaţii de construire)", arată DNA.

În cursul anului 2009, Poteraş, în aceeaşi calitate, a pretins de la inculpaţii Iulian Constantin şi S.C. Tettas S.R.L. Bucureşti 15% din contravaloarea plăţilor efectuate, în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către societatea menţionată anterior şi pentru efectuarea plăţilor pentru produsele furnizate şi a primit de la aceştia, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 de dolari americani.

"Atribuirile s-au realizat fără planificarea investiţiilor anterior demarării procedurilor de achiziţie, fără bugetarea sumelor şi prin aplicarea unor proceduri de achiziţie publică directă interzise de dispoziţiile legale în legătură cu furnizarea, livrarea şi instalarea unor sisteme inteligente de parcare", spun procurorii DNA.

Pe perioada mandatului de primar al lui Poteraş, societăţii S.C. Tettas S.R.L. i-au fost atribuite de către Primăria Sectorului 6 patru contracte pentru furnizarea unor sisteme de parcare inteligente, cu o valoare de 40.314.575 lei, din care au fost decontaţi 33.880.387 lei.

Conform DNA, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 250.000 de euro şi 857.800 USD, asupra bunurilor aparţinând lui Poteraş, prin indisponibilizarea a două bunuri imobile, deţinute în mod formal de o altă persoană şi care aparţin în realitate inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie.

DNA menţionează că Poteraş a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în două cauze penale, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora. Într-una dintre cauzele trimise în judecată, Poteraş a fost condamnat definitiv la închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite