O parte din banii care ar fi trebuit cheltuiţi de Centenar, realocaţi pentru următorii şase-şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Dezvoltării a anunţat vineri că a alocat fonduri suplimentare pentru continuarea lucrărilor la Parcul Memoriei Naţionale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate” RoMândria (jud. Vrancea), suma la care face referire fiind de fapt distribuită anul trecut pentru manifestările care trebuiau organizate cu ocazia Centenarului.

Guvernul a adoptat astăzi, 28 decembrie, o Hotărâre prin care se alocă fonduri suplimentare pentru continuarea lucrărilor la Parcul Memoriei Naţionale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate” RoMândria (jud. Vrancea).

În august 2017, judeţului Vrancea i-a fost alocată suma de 19,361 milioane de lei pentru organizarea, în perioada 2017 – 2018, a unor manifestări şi investiţii de anvergură, dedicate Centenarului, printre care se regăseşte şi proiectul Parcul Memoriei Naţionale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate” RoMândria (pentru care a fost alocată, iniţial, suma de 3 milioane de lei).

„Din cele 19,361 milioane de lei, în prezent au rămas disponibile 12,228 milioane de lei, care pot fi utilizate pentru finalizarea proiectului Parcul Memoriei Naţionale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate” RoMândria, în condiţiile în care, pentru acest obiectiv, sunt necesare lucrări silvice, dar şi peisagistice, care necesită resurse financiare considerabile, dar şi lucrări de o mare complexitate şi care se întind pe o durată mai mare de timp (aproximativ 6-7 ani)”, a informat Ministerul Dezvoltării.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite