Fostul director SRI, Eduard Hellvig, comparație între alegeri și cazul Babasha: „A avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii”

0
Publicat:

Fostul director al SRI, Eduard Hellvig, a început să comenteze principalele evenimente care au avut loc în ultimele zile. A scris, pe contul său de X, că Babasha a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți „interpreții săptămânii”, referindu-se, desigur, la alegerile locale 2024.

 Eduard Hellvig FOTO Eduard Enea
Eduard Hellvig FOTO Eduard Enea

Hellvig a comentat, sâmbătă, 15 iunie 2024, într-o postare pe contul său de pe platforma X rezultatele alegerilor de duminică, dar și-a aplecat atenția și asupra controversei de la concertul Coldplay.

„A fost Coldplay și au fost alegeri. Ambele cu grindină la final. Chris Martin a fost “șocat și trist” că publicului nu i-a plăcut ce i-a plăcut lui. Și că el, publicul, s-a exprimat nu tocmai sportiv, cu toate că era pe un stadion.

Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță și incluziune, a ținut să amendeze tocmai ce promova – libertatea fiecăruia de a avea preferințe și de a le clama în public.

La alegeri, avem primul scrutin cu sumă nulă. Toți au câștigat.

A fost Coldplay și au fost alegeri. Ambele cu grindină la final.Chris Martin a fost “șocat și trist” că publicului nu i-a plăcut ce i-a plăcut lui. Și că el, publicul, s-a exprimat nu tocmai sportiv, cu toate că era pe un stadion.Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță…

— Eduard Hellvig (@Eduard_Hellvig) June 15, 2024

Unii au câștigat doar pentru că nu au pierdut tot, alții au câștigat pentru că nu au câștigat colegii. Pe unii câștigul îi și încurcă, pentru că trebuie să câștige în continuare, alții au câștigat deși nu au participat. Sau pentru că nu au participat.

În turul doi la Martin a fost liniște. Educat cu o zi înainte, publicul nu a mai huiduit. Toți au aprins brățările și au cântat “Sky full of stars”. Până în septembrie. Sau noiembrie. Ori decembrie, la cererea publicului.

P.S.1 Am auzit cu această ocazie de Babasha. Mi se pare că a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii.

P.S. 2 Îl felicit pe fostul meu coleg, George Tuță. La cum îl știu, va fi un primar bun și încăpățânat. Dar despre asta, voi scrie separat,” este mesajul transmis de Eduard Hellvig.

Şeful Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig şi-a anunţat demisia de la conducerea SRI în cadrul unor declarații de presă, în iunie 2023.

Hellvig a afirmat atunci că, în opinia sa, viitorul SRI va fi unul bun pentru România dacă instituția se ferește de greșelile și abuzurile trecutului, dacă își menține parcursul democratic și de profesionializare care i-au adus în prezent admirația și respectul partenerilor săi din țară, din UE și din NATO.

Șeful demisionar al SRI a fost membru al Partidului Național Liberal din anul 2008, înainte să ajungă la conducerea serviciului. 

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite