Forţele Navale ale Statelor Unite îşi cumpără aeronave tiltrotor de 4 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul american al Apărării a acordat suma de 4,19 miliarde de dolari Biroului pentru Programul Comun Bell Boeing, Amarillo, Texas în scopul modificării contractului închiat anterior pentru livrarea de aeronave de tip tiltrotor V-22.

Acest contract prevede producţia şi livrarea de 39 de aeronave CMV-22B pentru Forţele Navale; 14 aeronave MV-22B pentru Infanteria Marină; o aeronavă CV-22B pentru Forţele Aeriene; şi patru aeronave MV-22B pentru Guvernul Japoniei.

”Bell Boeing este încântat să îşi extindă producţia de aeronave V-22, susţinând militarii noştri cu una dintre cele mai versatile şi mai solicitate platforme din arsenalul SUA”, a precizat Chris Gehler, Vicepreşedinte Bell pentru Programul V-22. ”Acest contract de producţie multianuală asigură stabilitatea producţiei până cel puţin în anul 2024”. 

Forţele Navale vor folosi noua aeronavă CMV-22B pentru transportul personalului sau a mărfii de la ţărm la portavion, urmând să înlocuiască într-un final aeronavele Greyhound C-2, care se află în funcţiune de la mijlocul anilor ’60.

”Forţele Navale, se beneficiază de un raport capabilitate-cost mai ridicat”, a spus Kristin Houston, vicepreşedinte Boeing pentru Programele Tiltrotor şi Director pentru Programul Bell Boeing V-22. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite