Fiul lui Ion Raţiu, reacţie în cazul jurnalistei Emilia Şercan: „Dacă premierul spune că susţine libertatea presei, ar trebui să o şi demonstreze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Raţiu a premiat-o acum şase ani pe Emilia Şercan pentru investigaţiile sale FOTO: Ratiu Democracy Centre
Nicolae Raţiu a premiat-o acum şase ani pe Emilia Şercan pentru investigaţiile sale FOTO: Ratiu Democracy Centre

Nicolae Raţiu, fiul lui Ion Raţiu, are o reacţie la cazul jurnalistei Emilia Şercan, care a acuzat acţiuni de defăimare şi intimidare ca urmare a dezvăluirilor pe care le-a făcut privind plagiatul din lucrarea de doctorat a prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Nicolae Raţiu, preşedintele Fundaţiei Raţiu, a premiat-o acum şase ani pe jurnalista Emilia Şercan pentru seria de articole de investigaţie realizate privind plagiatul fostului vicepremier Gabriel Oprea şi s-a declarat revoltat de ce i se întâmplă jurnalistei.

"Fundaţia Raţiu este mândră că i-a acordat Emiliei Şercan Premiul Ion Raţiu pentru Jurnalism în 2016 pentru articolele sale despre plagiatul vicepremierului Oprea. 

De atunci, dezvăluirile ei atent cercetate cu privire la alte exemple de plagiat în cercurile statului au dus la plagiatori demascaţi, dar şi la ameninţări la adresa Emiliei.

Însă nu s-a ajuns niciodată la o situaţie incredibilă şi scandaloasă, aşa cum a suferit-o în mod clar în relaţie cu Poliţia Română, ca urmare a dezvăluirilor sale privind presupusului plagiat al premierului Ciucă. 

O astfel de conspiraţie cu scopul de a o compromite, girată de către autorităţi - chiar de către autorităţile de la care a cerut ajutor şi protecţie - nu are nicio scuză şi trebuie să fie cercetată până la capăt, cu iniţiatorii aduşi în faţa justiţiei. 

Dacă premierul spune că susţine libertatea presei, ar trebui să o şi demonstreze cu acţiuni concrete", a scris Nicolae Raţiu pe pagina de Facebook a Ratiu Democracy Centre.

Vă mai recomandăm şi:

Fiul lui Ion Raţiu cere AUR să nu mai folosească imaginea tatălui său. „Exerciţiul democratic se bazează pe respect, nu pe poziţii extremiste”

INTERVIU Nicolae Raţiu: „Pentru Ion Raţiu, tatăl meu, Ion Iliescu a fost mereu Ceauşescu 2“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite