Droguri aruncate în curtea penitenciarului sau ascunse în haine și alimente. Cu cât se vinde heroina în spatele gratiilor

0
Publicat:

Douăzeci de deținuți sunt acuzați că au introdus și vândut în interiorul unei închisori droguri. Stupefiantele erau aruncate peste gardul închisorii sau ascunse în haine sau mâncare. Prețul heroinei și cocainei era stabilit în pachete de țigări.

Prețul drogurilor vândute în penitenciar era stabilit în pachete de țigări - Foto Arhiva
Prețul drogurilor vândute în penitenciar era stabilit în pachete de țigări - Foto Arhiva

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au documentat activitatea infracțională a celor 20 de deținuți. Aceștia aveau de săvârșit pedepse pentru infracțiuni precum tâlhărie, furt, trafic de persoane, viol, trafic de droguri. Ei sunt acuzați că  au introdus în penitenciar heroină și cocaină, pe care le-au vândut apoi unor consumatori încarcerați.

Drogurile de mare risc erau introduse în închisoare prin intermediul rudelor sau al prietenilor care veneau să îi viziteze. 

Substanțele psihoactive fie erau aruncate peste gardul care împrejmuiește curtea penitenciarului, fie erau ascunse în mâncare sau haine. Odată ajunse în interiorul penitenciarului, erau distribuite direct sau prin utilizarea unor sisteme artizanale de transport. Prețul pentru droguri era stabilit, de cele mai multe ori, în pachete de țigări. 

 Atunci când plata trebuia făcută în bani, suma trebuia plătită de rudele sau prietenii consumatorului, fie prin transfer bancar, fie direct. 

Cât costau drogurile în penitenciar 

Prețul unei doze de 0,01 grame de heroină era de zece pachete de țigări, în timp de o doză de 0,4 grame de cocaină era vândută cu un preț cuprins între 1.500 și 2.000 de lei, potrivit polițiștilor. 

Asta înseamnă că valoarea unui gram de heroină s-ar fi ridicat la aproximativ 25.000 de lei, iar a unui gram de cocaină la 5.000 de lei.  

Pe toată perioada anului 2023, au fost introduse, în mod repetat, droguri în penitenciar. Acestea erau vândute pentru sume cuprinse între 200 și 1.500 de lei sau pentru zece pachete de țigări în schimbul unei doze. 

 Au fost găsite și ridicate mai multe probe în urma controalelor efectuate în camerele de detenție. 

Pe 28 noiembrie, a fost dispusă arestarea preventivă a 19 persoane cercetate, de către judecătorul de la Tribunalul București. 

La începutul lunii noiembrie, într-un dosar similar, au fost trimise în judecată 12 persoane cercetate, dintre care 9  aflate în arest preventiv, una aflată în arest la domiciliu și două sub măsura controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată și complicitate la trafic de droguri de mare risc. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite