Dragnea, despre autodenunţul lui Ghiţă: Sunt două variante. Prima: e nebun şi se aruncă în aer. A doua: are dreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi seară, la Antena 3, că în cazul autodenunţului lui Sebastian Ghiţă, în opinia sa, există două variante: prima, în care Ghiţă nu are dreptate şi „e nebun şi se aruncă în aer“, şi a doua, în care acesta are dreptate, precizând însă că nu are cunoştinţă că ar fost falsificat raportul privind teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

”Cercetări trebuie făcute. E o acuzaţie serioasă şi, ca pentru orice cetăţean din România instituţiile abilitate trebuie să cerceteze, să ajungă la adevăr. Vă spun, poate e deplasat, privesc destul de rece acest eveniment (...) Această acţiune este una interesantă, e spumoasă. Dacă ceea ce spune Sebastian Ghiţă e adevărat, este un lucru foarte grav”, a spus Dragnea. 

Întrebat dacă ştie ceva despre ceea ce susţine Sebastian Ghiţă în autodenunţ, Dragnea a răspuns negativ.

”Mă abţin să spun dacă îl cred (n.r. - pe Sebastian Ghiţă). Aici există două variante: prima variantă în care e nebun şi pune dinamită pe el şi se aruncă în aer fără să aibă niciun fel de probă sau dovadă, asta e prima variantă. A doua variantă este varianta în care tot ce spune e adevărat şi, dacă vrea să meargă până la capăt, trebuie să ne uităm cu atenţie. Fiind aceste două variante evit să-mi dau cu părerea”, a spus Dragnea, la Antena 3. 

Întrebat dacă ştia că Sebastian Ghiţă mergea prin Guvern, Dragnea a explicat că el se afla în Palatul Victoria o dată pe săptămână, în ziua în care era şedinţa de guvern. ”Cel mai bine ştia Victor (n.r. - Ponta) sau cei din cancelaria primului-ministru (...) Sincer nu mă interesa cine vine, de ce vine în sediul Guvernului”, a mai spus Dragnea. 

El a mai spus că nu l-a contactat pe Victor Ponta să-l întrebe de informaţiile apărute în presă pentru că preferă să vorbească ”faţă în faţă”. 

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

"Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite