Doi români arestați în Italia, după ce au furat bijuterii de peste 110.000 de euro. Sunt supranumiți „Bonnie și Clyde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi, supranumiți de presa italiană „Bonnie și Clyde”, jefuiseră două magazine de bijuterii cunoscute din centrul istoric al Romei, reușind să intre în posesia unui ceas și a unui colier de o valoare considerabilă.

Carabinierii i-au arestat pe cei doi români  FOTO Shutterstock
Carabinierii i-au arestat pe cei doi români FOTO Shutterstock

Asemenea lui Bonnie și Clyde, cei doi români au reușit să fure obiecte în valoare de 110.000 de euro. Carabinierii au reușit să îi oprească și să îi aresteze după al doilea jaf. Era vorba de un cuplu, un bărbat de 38 de ani și o femeie de 23 de ani, de origine română. Aceștia jefuiseră două magazine de bijuterii cunoscute din centrul orașului, reușind să intre în posesia unui ceas și a unui colier de o valoare considerabilă, potrivit publicației Leggo.

Metoda lor de acționar este una cunsocută, folosită deseori în jafurile din România. Într-un moment de distragere a atenției angajaților, cei doi sunt serios suspectați că au luat rapid ceasul și inelul expuse într-o vitrină lăsată deschisă. În urma plângerilor depuse de proprietarii magazinelor, carabinierii, coordonați de Procuratura din Roma, au început să investigheze cazul. Ei au achiziționat imagini de la camerele de supraveghere din magazine și de pe străzile învecinate, ceea ce le-a permis să îi lege pe cei doi de ambele furturi.

Arestați, după ce activitatea lor a fost analizată

Polițiștii au concluzionat că suspecții vizitaseră deja magazinele cu câteva zile înainte, intrând chiar înăuntru pentru a studia și a înțelege cum să acționeze cel mai bine. După comiterea furturilor, cuplul ar fi părăsit apoi Roma, pierzându-și urmele. Datorită analizei atente a imaginilor, carabinierii au reușit să le intercepteze mișcările, constatând că, de mai multe ori, cuplul s-ar fi deplasat din Capitală în direcția nordului Italiei și au reușit să le depisteze identitatea. În ultimele zile, carabinierii de la stația Roma San Lorenzo in Lucina au descoperit că suspecții s-au întors la Roma, unde se aflau într-un camping din Via di Malafede, și au activat o serie de servicii de filaj și de observare pentru a-i depista.

De fapt, după-amiaza trecută, carabinierii i-au prins în timp ce, abia ieșind dintr-un bungalow, încărcau mai multe bagaje într-o mașină. Pentru a-i împiedica să pornească din nou la drum și să plece, i-au oprit la ordinul autorității judiciare. Bărbatul în vârstă de 38 de ani și femeia de 23 de ani au fost arestați.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite