DNA: 97 de inculpați, condamnați definitiv în iunie, iulie și august în dosare de corupție

0
Publicat:

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că 97 de inculpați au fost condamnați definitiv, în lunie iunie, iulie și august, pentru infracțiuni de luare și dare d mită, trafic de influență, abuz în serviciu sau fraudarea fondurilor europene.

97 de inculpați, condamnați definitiv pentru corupție în ultimele 3 luni FOTO: Inquam Photos
97 de inculpați, condamnați definitiv pentru corupție în ultimele 3 luni FOTO: Inquam Photos

„În lunile iunie, iulie şi august, în dosarele de corupţie instrumentate de DNA au fost condamnaţi 97 de inculpaţi prin 45 de hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene. Între persoanele condamnate definitiv se află un fost deputat, un director general al unei companii naţionale, doi directori din cadrul unor autorităţi publice centrale, un avocat, un comandant de detaşament jandarmi (ofiţer superior), zece funcţionari publici din cadrul unor autorităţi publice centrale şi locale", a precizat DNA, potrivit Agerpres.

DNA arată că printre condamnații definitiv în ultimele 3 luni se numără: un fost deputat, un director general al unei companii naționale, doi directori din cadrul autorității publice centrale, un avocat, un comandat de detașament jandarmi și 10 funcționari publici din cadrul unor autorități publice centrale și locale.

Totodată, Direcția Națională Anticorupție subliniază că pedepsele dispuse de judecători față de cei 97 de inculpați variază între 5 ani și 4 luni de închisoare și un an cu amânarea aplicării pedepsei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite