Discuţia dintre un agent de circulaţie şi o şoferiţă cu silicoane: „Nu se vede?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politist Rutiera

Un poliţist de la Rutieră a avut un schimb inedit de replici cu o şoferiţă pe care a oprit-o în trafic pentru că nu purta centura de siguranţă. Discuţia dintre cei doi este relatată de Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina oficială de Facebook. Iar postarea a atras şi foarte multe comentarii unele critice altele laudative la adresa Poliţiei Rutiere.

Tânăra oprită în trafic pentru că nu avea centura de siguranţă a încercat să se apere spunându-i poliţistului de la rutieră că şi-a pus recent un implant cu silicon şi nu poate purta centura.

Ministerul de Interne le aminteşte şoferilor care sunt situaţiile în care ei şi pasagerii pot face excepţie de la obligativitatea purtării centurii de siguranţă în trafic.

Redăm postarea MAI:

„Dialog între un poliţist, o şoferiţă şi el (pasager):

-Bună ziua! De ce nu purtaţi centura de siguranţă?

-Pentru că mi-am pus silicoane.

-Aveţi un certificat medical în acest sens?

-Păi, nu se vede? De ce îmi trebuie certificat?

-Pentru că numai medicul poate recomanda să nu purtaţi centura în astfel de cazuri! Şi domnul de lângă dumneavoastră tot cu silicoane?

-Ce vreţi să insinuaţi? Ne luaţi la mişto... 

-Absolut deloc, dar nici el nu are centura pusă!”

În continuare, reprezentanţii Poliţiei Rutiere reamintesc cine şi când este exceptat de la portul centurii de siguranţă.

„Pentru a elimina toate discuţiile referitoare la portul centurii de siguranţă, vă readucem aminte că sunt exceptate de la această obligaţie următorii:

- conducătorii auto care execută manevra de mers înapoi;

- femeile în stare vizibilă de graviditate;

- conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transportă pasageri;

- instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învaţă să conducă un autovehicul pe drumurile publice;

- examinatorul în timpul desfaşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere;

- persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă.

ATENŢIE! Dacă se constată folosirea frauduloasă a unei astfel de adeverinţe, este caz penal care se pedepseste cu închisoarea, atât pentru sofer, cât şi pentru medicul care a eliberat-o!”, transmite MAI.

Comentariile şoferilor

Postarea a adus zeci de comentarii pe pagina de facebook a ministerului. Mulţi dintre internauţi povestesc propriile „peripeţii” cu agenţii de Poliţie. De exemplu Liviu Munteanu a relatat cum a fost oprit tot pentru că nu purta centura de siguranţă.

„Ma opreste politia pentru centura. Imi cere actele. Ma intind sa i le dau din bord, la care politistul: incet numa, sa nu va stranga centura. Am ras amandoi, apoi a ras doar el, eu am plans” .. 

Bogdan Şerban are însă o întrebare pentru cei de la Poliţia Rutieră:

„Amenzi pentru lipsa marcajelor cand dati? Dar pentru oprirea interzisa inainte si dupa trecerile de pietoni? Dar pentru depasirea coloanei la semafor?”

O altă şoferiţă atrage atenţia: 

„Eu as mai adauga ceva, cu care m-am confruntat personal, si anume, femeile care au nascut de cel mult 6 luni si alapteaza. Din fericire am depasit momentul, dar este foarte greu de suportat centura in situatia mentionata anterior...”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite