Demiterea Ecaterinei Andronescu, cea mai citită ştire de pe site-ul BBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu FOTO gov.ro
Ecaterina Andronescu FOTO gov.ro

Ştirea cu privire la demiterea Ecaterinei Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei a ajuns cea mai citită ştire de pe siteul BBC.

Jurnaliştii de la BBC au pus titlul ştirii: „Crima Alexandrei Măceşanu: Un ministru demis pentru remarci „profund greşite”.

Motivul demisiei îl reprezintă declaraţiile făcute de Andronescu într-o emisiune TV, conform cărora Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

Ca răspuns la aceste declaraţii, premierul Viorica Dăncilă a scris pe Facebook: „Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere – punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.”

Jurnaliştii britanici amintesc şi de demisiile altor oficiali, printre care şeful Poliţiei, Ioan Buda şi ministrul de Interne, Nicolae Moga, dupa modul defectuos în care a fost gestionat cazul crimei Alexandrei Măceşanu.

Nu este prima oară când BBC tratează cazul crimelor de la Caracal. Joi, jurnaliştii au publicat un articol în care au povestit în detaliu şirul întâmplărilor din Caracal.

Imagine indisponibilă

Te-ar putea interesa şi:

Culisele demiterii lui Andronescu. Era oricum pe lista neagră a premierului, însă nimeni nu a vrut să preia Educaţia. A ajuns ministru după episodul Răzgândica

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite