Dacia va prezenta la Geneva primul său automobil 100% electric. Cât va costa şi cum va arăta VIDEO FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renault a anunţat că Dacia  va prezenta pe 3 martie la Geneva ”în premieră mondială cea mai accesibilă maşină de oraş de pe piaţă, 100% electrică”. Va fi doar un concept, iar până la versiunea de serie va mai trece ceva timp.

Confom unor surse din piaţă, modelul va fi unul de oraş şi va costa, cel mai probabil, sub 15.000 de euro. Totuşi, modelul va fi unul şi mai accesibil după aplicarea subvenţiilor pe care mai multe ţări le oferă la achiziţionarea unei maşini electrice.

În piaţă s-a vehiculat două variante conceptuale ale primei Dacii electrice. Prima ar fi o versiune adaptată a modelului Renault K-ZE, care se vinde pe piaţa din China la un preţ de aproximativ 8.000 de euro şi care la rândul lui este derivat din SUV-ul pe benzină Kwid, dezvoltat şi fabricat de Renault în India, pentru piaţa locală. În mod evident, conform unor surse, SUV-ul electric de la Dacia va avea alte dotări pentru că standardele de securitate europene sunt superioare celor asiatice. 

Imagine indisponibilă

Renault K-ZE

Oricum, dacă luăm ca reper dimensiunile Renault City K-ZE, Dacia electrică al cărei nume nu se cunoaşte încă, va avea 3,74 metri lungime, 1,58 metri lăţime, 1,48 metri înălţime şi o gardă la sol de 151 de milimetri. Maşina va avea o autonomie teoretică de peste 250 de kilometri, iar viteza maximă va fi, cel mai probabil, limitată electronic la 105 kilometri pe oră. 

Alte surse susţin că prima Dacie electrică va fi lansată pe piaţă în 2021-2022 şi  va fi cel mai probabil bazată pe versiunea electrică a lui Renault Twingo, numită Twingo Z.E., programată spre lansare în 2020.

electric

Twingo Z.E

Tot la Geneva, Dacia va prezenta şi noua motorizare TCe 100 ECO-G. Pentru a marca 15 ani de prezenţă comercială în Europa, Dacia va expune totodată seria limitată Anniversaire, se mai arată în comunicatul companiei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite