Cuplu de romi români, prins la cerşit alături de cei doi copii, în California

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii prinşi la cerşit au fost citaţi şi eliberaţi de poliţia americană
Românii prinşi la cerşit au fost citaţi şi eliberaţi de poliţia americană

O familie de romi din România ar fi obţinut aproape 400 de dolari în doar două ore de cerşit, folosindu-şi copiii în acest scop, în parcarea unui supermarket din oraşul Modesto, în California (vest), potrivit poliţiei, relatează presa americană. După ce au fost interogaţi de poliţie, cei doi soţi au fost citaţi şi eliberaţi.

Cuplul a fost avertizat de către autorităţi să nu mai cerşească, iar poliţia oraşului a precizat că familia a fost văzută cerşind în zonă de aproximativ zece ori, arată jurnaliştii de la postul WFMY News2, afiliat CBS, în pagina electronică.

Poliţia a găsit cuplul după ce a primit mai multe plângeri şi a anunţat că acesta a obţinut aproape 400 de dolari în numerar şi bonuri cadou, în două ore de cerşit, potrivit Mediafax.

"Au spus că sunt romi", a declarat un cumpărător, Wendy Ducos, care a adăugat că a văzut cuplul cerşind în mod regulat. "Cred că erau doi copii mici cu ei", a spus el.

Potrivit investigatorilor, Marian Hornea, în vârstă de 27 de ani, şi Elena Hornea, în vârstă de 25 de ani, au folosit o pancartă pe care au scris că au nevoie de un loc de muncă. De asemenea, ei s-au folosit de cei doi copii, în vârstă de cinci şi şapte ani, pentru a beneficia de simpatia cumpărătorilor.

Transferuri de mii de dolari către România din cerşit

Poliţia a mai declarat că cei doi aveau chitanţe care dovedeau că au efectuat transferuri în valoare de mii de dolari către rude în România. Cuplul a spus poliţiştilor că a folosit o listă cu anumite locuri din oraşe californiene pentru a cerşi bani cu scopul de a-i trimite unor membri ai familiei.

Potrivit unor documente judiciare citate de WFMY News2, o femeie de vârstă apropiată şi cu un nume asemănător a fost înregistrată în Orange County anul trecut. Poliţia din Newport susţine că femeia a declarat că nu are acte de identitate şi nu a putut să fie identificată, mai precizează postul american.


Un grup de cerşetori romi din România, arestat de autorităţile britanice

Într-un control de rutină, autorităţile britanice au arestat joi dimineaţă un grup de până la 12 imigranţi români de etnie romă, care cerşeau şi dormeau în preajma Marble Arch, un monument-emblemă din Londra.

Nouă ţări UE ridică restricţiile pentru muncitorii români, de la 1 ianuarie 2014

Restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari sunt ridicate în toate ţările UE, de la 1 ianuarie 2014, pe fondul temerilor că va exista un val de imigranţi din România şi Bulgaria care vor „abuza” de beneficiile sistemelor sociale din ţări precum Marea Britanie sau Germania.

Douăzeci de poliţişti români, trimişi la Paris pentru combaterea infracţiunilor comise de români în Franţa

Douăzeci de poliţişti români au fost trimişi la Paris, luni, pentru a sprijini Poliţia franceză în cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni din România, care, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, comit pe teritoriul Franţei, în general, fapte de cerşetorie, furturi şi înşelăciuni.

Metroul din New York, tot mai periculos din cauza oamenilor fără adăpost. Poliţiştii „ezită să-i aresteze”

Sistemul de  transport subteran din New York a devenit refugiul cerşetorilor şi al oamenilor fără adăpost, datorită indulgenţei poliţiştilor care tolerează prezenţa lor şi fac mult mai puţine arestări decât anii trecuţi, potrivit călătorilor newyorkezi. Autorităţile spun că încearcă să caute o soluţie pentru a readuce oamenilor sentimentul de siguranţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite