Cum poate fi obținută viza SUA anul acesta prin programul de înnoire a vizelor „fără interviu”

0
Publicat:

Persoanele care călătoresc frecvent în Statele Unite își pot reînnoi vizele, în anumite circumstanțe, fără a se prezenta la ambasada S.U.A. pentru un interviu.

Vizele pentru SUA ar putea fi ridicate pentru români în 2025 FOTO Shutterstock
Vizele pentru SUA ar putea fi ridicate pentru români în 2025 FOTO Shutterstock

Ambasada americană în România a anunțat că trimite în această perioadă notificări prin e-mail persoanelor eligibile pentru „reînnoirea vizei fără interviu”, arată digi24.ro.

Următoarele categorii pot fi eligibile pentru solicitarea de viză fără interviu:

-Copiii cu vârsta sub 14 ani dacă un părinte deține o viză

-Persoanele care au împlinit 80 de ani și peste

-Persoanele care își reînnoiesc aceeași categorie de viză expirată în ultimii 4 ani sau pe cale să expire

-Persoanele care solicită pentru prima dată vize de lucru pe bază de petiție sau vize de studiu F, M sau J (academic) și care au călătorit anterior în SUA cu o viză sau cu o aplicație ESTA.

În același timp, cei care solicită pentru prima oară o viză turistică trebuie să prezinte mai multe documente justificative, să plătească o taxă de peste 850 de lei și să aștepte un răspuns (favorabil sau nu) până la 29 de zile calendaristice.

„Dacă solicitaţi o viză din categoria B-1/B-2 (afaceri/turism), trebuie să demonstraţi unui ofiţer consular că îndepliniţi criteriile pentru eliberarea unei vize în conformitate cu Legea imigrării şi a cetăţeniei (INA). Secţiunea 214(b) a INA porneşte de la premisa că fiecare solicitant al unei vize din categoria B-1/B-2 este un prezumtiv imigrant”, conform ambasadei SUA.

Trebuie să infirmaţi această premisă legală demonstrând:

-Că scopul călătoriei dumneavoastră în Statele Unite este pentru o vizită temporară, cum ar fi în interes de afaceri, personal sau pentru tratament medical

-Că intenţionaţi să rămâneţi în Statele Unite o perioadă de timp determinată şi limitată

-Disponibilitatea fondurilor necesare pentru a acoperi cheltuielile dumneavoastră pe durata şederii în Statele Unite

-Că aveţi o reşedinţă în afara Statelor Unite, precum şi orice alte legături sociale sau economice care demonstrează motive întemeiate pentru a părăsi spaţiul Statelor Unite după terminarea vizitei.

Dacă solicitaţi o viză de afaceri/turism trebuie să achitaţi taxa de solicitare a vize şi să aveţi următoarele documente:

-Un formular electronic de solicitare a vizei temporare (DS-160).

-Un paşaport valabil pentru călătoria în Statele Unite cu o dată de valabilitate care să depăşească cu cel puţin şase luni perioada pe care intenţionaţi să o petreceţi în Statele Unite (nu se aplică în situaţia în care acordurile speciale încheiate cu o anumită ţară prevăd anumite excepţii). Dacă în paşaportul dumneavoastră sunt incluse una sau mai multe persoane, fiecare persoană care doreşte viză trebuie să aibă propria solicitare (să completeze propriul formular DS-160).

-O fotografie cu dimensiunea de 2"x2" (51x 51 mm) făcută în ultimele şase luni.

-În plus, trebuie să aveţi confirmarea programării la interviu, care atestă faptul că a fost realizată prin intermediul acestui serviciu. Puteţi prezenta şi orice alte documente justificative care susţin informaţiile prezentate ofiţerului consular.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite