Cum au ajuns trei români să fie privați de libertate pe nedrept în Italia. Vor primi despăgubiri de 120.000 de euro

0
Publicat:

Trei români au fost arestați pentru o faptă pe care nu o săvârșiseră și au fost privați de libertate timp de peste trei luni. Astfel, statul italian va plăti despăgubiri de 120.000 de euro.

 Românii au fost considerați ca fiind părtași la agresiune. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Românii au fost considerați ca fiind părtași la agresiune. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Fostul judecător Paolo Remer, care a fost exclus din magistratură, a decis arestarea, fără dovezi, celor trei români pentru o încăierare care a avut loc în toamna anului 2010, în fața gării Corigliano Calabro. Românii au fost considerați ca fiind părtași la agresiune, în pofida faptului că au cooperat cu carabinierii și cu fostul magistrat, conform Știri Diaspora.

Mai mult decât atât, unul dintre aceștia a încercat să spună oamenilor legii că a fost victima unei agresiuni săvârșite de circa alți 20 de români, în care ar fi fost angajată și una dintre soțiile celor trei inculpați, care era însărcinată. În pofida faptului că românii au oferit și numele agresorilor, Paolo Remer a fost de părere că, de fapt, ei ar fi fost complici. 

În plus, avocatul românilor, Michelangelo Russo, semnalând că gravitatea acuzațiilor era neîntemeiată, a solicitat magistratului o anchetă preliminară, însă Remer a refuzat cererea, înaintată în luna ianuarie a anului 2011. 

Ulterior, românii au fost achitați, iar Curtea de Apel din Catanzaro a afirmat de curând că cei trei au fost reținuți pe nedrept. 

 Conform lui Russo, cazul ar fi putut fi clasat încă din faza de anchetă preliminară. Astfel, statul nu ar mai fi fost nevoit să plătească despăgubiri de 120.000 de euro, câte 40.000 de euro pentru fiecare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite