Cristian Tudor Popescu: Atitudinea lui Alain Delon amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice

0
Publicat:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris un mesaj dur după decesul actorului francez Alain Delon. Acesta este intitulat „Despre morți, numai de bine. Dar despre câini?” și pornește de la solicitarea lui Delon privind eutanasierea câinelui său.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu FOTO: Arhiva
Gazetarul Cristian Tudor Popescu FOTO: Arhiva

Atitudinea lui Alain Delon amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice, a fost una dintre concluziile jurnalistului român.

Mesajul a fost publicat pe Facebook.

„Despre morți, numai de bine. Dar despre câini? N-am scris nimic despre Alain Delon, la decesul său. Motivul: departe de a-l considera un mare actor, franțuzul e pentru mine o „față”, pe care și-a transportat-o dintr-un film în altul. Singurul lui rol care mi-a rămas în memoria artistic-afectivă este cel din <Rocco și frații săi>, unde e suprapus cu sine”, a scris Cristian Tudor Popescu.

El l-a criticat pe Delon pentru că a solicitat, înainte să moară, să fie îngropat împreună cu câinele săi care trebuia să fie eutanasiat. Totuși, animalul nu va fi omorât deoarece familia a decis să nu respecte dorința actorului.

„Însă nu mai pot să tac după ce <Zorro> a lăsat cu limbă de moarte ca <dragul> său câine Loubo <dacă voi muri înaintea lui, îi cer veterinarului să ne trimită dincolo împreună. Să-i dea somnul de veci în brațele mele>. Carevasăzică, când mor, omorâți și câinele și îngropați-ne împreună. Din fericire, familia a refuzat să-i îndeplinească dorința criminală și Loubo va trăi până va muri de moarte bună”, a continuat Popescu.

Concluzia jurnalistului este dură: Delon este acuzat de grandomanie și cruzime și este comparat cu șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice.

„Delon a vrut câinele ca animal psihopomp, care să-l însoțească în moarte. Atitudinea lui amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice, care erau înmormântați împreună cu câinii, caii, servitorii și femeile lor, ca să-și țină rangul și pe lumea ailaltă. Grandomanie și cruzime. Pe <alendelon> doar l-am văzut, nu l-am cunoscut. Dar nici n-aș fi vrut să cunosc un asemenea om. În cultura populară românească se spune că, în loc de suflet, câinele are un abur. Delon a avut niște fum negru”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Alain Delon a murit duminică la vârsta de 88 de ani. El va fi înmormântat sâmbătă la proprietatea sa din Douchy, Loiret.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite