Cristian Borcea, după eliberarea din penitenciar: „A fost foarte greu. Trebuie să mergem o lună de zile la psihiatrie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis luni că  fostul acţionar de la Dinamo Cristian Borcea, condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Transferurilor de jucători", să fie eliberat condiţionat.

UPDATE: „A fost foarte greu, au fost ani de sacrificii, nu vreau decât să îmi îmbrăţişez copiii, să îi pup. Au fost nişte ani foarte grei în această perioadă. Trebuie să mergem cel puţin o lună de zile la psihiatrie. Am ajuns la patru medicamente psihotrope pe seară", a declarat fostul acţionar al clubului FC Dinamo, în momentul eliberării.

Borcea a fost aşteptat la poarta penitenciarului Jilava de iubita sa, Valentina Pelinel, fosta soţie a lui Cristian Boureanu.

Borcea a ieşit din închisoare după ce acest lucru a fost decis definitiv magistraţii Tribunalului Ilfov care au admis contestaţia acestuia la sentinţa din luna mai a Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti care a respins cererea. Din cele declarate de rudele fostului acţionar dinamovist, Cristi Borcea este hotărât să schimbe rapid zeghea de închisoare cu un costum de ginere, nunta cu  Valentina Pelinel fiind iminentă. 

În minuta şedinţei în care s-a luat decizia eliberării lui Borcea, judecătorii au invocat articolul 59 din Codul Penal care prevede că persoanele condamnate care muncesc în timpul detenţiei şi care sunt disciplinate  pot eliberate condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepsei. 

Cristian Borcea era singurul condamnat în dosarul "Transferurilor de jucători" care a rămas încarcerat.

În 2 mai, Judecătoria Sectorului 4 i-a respins lui Borcea cererea de eliberare condiţionată, decizia instanţei nefiind definitivă.

A fost pentru a doua oară când Cristian Borcea a cerut eliberarea condiţionată. El a mai făcut o astfel de solicitare şi în 2017. Atunci, Judecătoria Sectorului 4 i-a admis cererea, dar Tribunalul Ilfov a decis, în octombrie, că fostul acţionar al Dinamo nu poate fi eliberat condiţionat şi că poate formula o nouă cerere după şase luni.

Cristian Borcea a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul "Transferurilor de jucători".

În martie 2014, în dosarul ”Transferurilor de jucători” au fost condamnaţi Ioan Becali şi Cristian Borcea la câte şase ani şi patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani şi opt luni de închisoare, George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare, Mihai Stoica la trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, iar Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu la câte trei ani şi patru luni de închisoare.

Stere Borcea: A făcut mult bine

Revenind la planurile lui Cristi Borcea la ieşirea din închisoare, aceste este hotărât să se însoare cu Valentina Pelinel. Acest moment a fost dezvăluit chiar de tatăl milionarului.

”Cristi se însoară când o să vină acasă. Cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să se întâmple acest lucru cât mai repede. Asta e cel mai important pentru familie. Băiatul meu e om cu suflet mare, care a făcut mult bine şi trebuie să fie alături de noi”, a declarat Stere Borcea, în vârstă de 72 de ani.

Şapte copii cu patru femei

Reamintim că milionarul cu sânge dinamovist a avut o viaţă amoroasă tumultoasă din care au rezultat şapte copii cu patru femei. Cea mai lungă căsnicie a fost prima, cu Mihaela, care a durat 23 de ani şi s-a încheiat în anul 2011. Cu aceasta are trei copii: Patrick (21 de ani) şi gemenii Mihai Angelo şi Antonia Melissa (16 ani). În august 2011, el s-a însurat cu timişoreanca Alina Vidican, fost manechin. Cu aceasta are doi copii, pe  Gloria (5 ani) şi pe Alexandru (8 ani). S-a despărţit de ea în 2016, iar un an mai târziu s-a pronunţat şi divorţul. La scurt timp după despărţire, din relaţia secretă cu manechinul Valentina Pelinel s-a născut Milan Cristian, pe 8 iunie 2016. În plus, Borcea mai are o fată, Carolyn (13 ani), cu avocata Simona Voiculescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite