Corina Creţu critică poziţia României în criza refugiaţilor: „Sunt tristă că ţara mea nu împărtăşeşte solidaritatea europeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu la Adevărul Live FOTO David Muntean
Corina Creţu la Adevărul Live FOTO David Muntean

Comisarul european Corina Creţu a vorbit despre criza imigranţilor şi despre votul de marţi din cadrul reuniunii miniştrilor de Interne europeni, potrivit căruia au fost aprobate cotele obligatorii de refugiaţi. „Sunt foarte tristă să văd că România nu împărtăşeşte solidaritatea de care este nevoie acum“, a declarat Corina Creţu.

După cum am declarat şi presei româneşti, solidaritatea trebuie împărtăşită ca într-o familie, trebuie să fim alături unii de alţii şi în timpurile bune, şi în cele mai rele“, a spus Corina Creţu.

Miniştrii de Interne ai statelor UE au aprobat, în reuniunea de marţi, sistemul propus de Comisia Europeană privind distribuirea a încă 120.000 de refugiaţi, anunţă preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE, în ciuda opoziţiei a patru state din Europa Centrală şi de Est. Planul a fost aprobat, chiar dacă Cehia, Slovacia, România şi Ungaria au votat împotrivă.

Conform celei mai recente forme a proiectului de acord discutat luni de ambasadorii statelor UE, tot în Consiliul JAI, România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi din cei 120.000 şi 2.362 din cei 40.000, adică un total de 4.837.

Ţările europene centrale au beneficiat mult (de UE). 80% din bugetul fondurilor structurale a mers în investiţiile în aceste ţări. Această diviziune nu este bună pentru Uniunea Europeană, ca întreg, dar în primul rând nu este bună pentru aceste ţări care s-au grăbit să se opună fără să caute o soluţie comună“, conchide Corina Creţu.

Corina Creţu, despre cotele obligatorii de refugiaţi: „Sunt tristă că ţara mea nu împărtăşeşte solidaritatea europeană“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite