Copii români, folosiți de un regizor austriac într- un film despre pedofilie, fără știrea părinților

0
Publicat:

Regizorul austriac Ulrich Seidl, care a făcut un film în România folosind actori amatori minori, este acuzat de părinți că nu i-a informat despre subiectul filmului și nici despre rolurile pe care urmau să le joace aceștia.

FOTO TIFF
FOTO TIFF

 Dezvăluirea a apărut în publicația Der Spiegel, la investigație contribuind și jurnalista Delia Marinescu, scrie Ziare.com.

”Copiii care au jucat în filmul lui Seidl, „Sparta”, au între 9 și 16 ani și au apărut în scene ce au presupus nuditate și violență, fără a fi pregătiți în vreun fel de echipa de producție. Părinții lor nu au știut ce „roluri” vor juca copiii și nici care e subiectul filmului. Unul dintre copii, care avea doar 10 ani la momentul filmărilor, povestește că a filmat o scenă la duș în care actorul principal, actor profesionist austriac, era complet dezbrăcat, se rădea în părțile intime și l-a întrebat și pe el dacă nu vrea să își dea jos chiloții. Copilul a filmat și alte scene care i-au trezit traume și pentru care nu a fost pregătit în niciun fel de vreun specialist. Și nu a fost singurul”, a scris jurnalista Delia Marinescu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, filmul ar urma să aibă premiera pe 9 septembrie, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Toronto, informație care le-ar fi fost ascunsă părinților copiilor.

Unul dintre părinții minorilor care a vrut să fie prezent la filmări, dar nu i s-a permis, a declarat că se simte păcălit pentru că este sărac.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite